Bonsilage Plus zorgt voor meer darmverteerbaar eiwit uit gras

De kwaliteit en de hoeveelheid eiwit van graskuilen verbetert structureel bij gebruik van Bonsilage Plus. Dit blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Hohenheim (Dld).

 

Hoeveelheid eiwit

De melkzuurbacteriën in Bonsilage Plus verlagen de zuurgraad direct na het inkuilen en tijdens het conserveringsproces. Zuurgevoelige enzymen en schadelijke gisten krijgen hierdoor  minder kans om eiwit in de graskuil af te breken.

Kwaliteit eiwit

De snelle en stabiele pH-verlaging (verlaging van de zuurgraad) verhoogt niet alleen het aandeel eiwit in de kuil, maar zorgt ook voor een verschuiving naar een groter aandeel darmverteerbaar eiwit. Darmverteerbaar eiwit verbetert de diergezondheid en bespaart op aankoop van duur krachtvoereiwit.

 

De extra opbrengst van Bonsilage is een veelvoud van de kosten. Wilt u meer lezen over de resultaten van het wetenschappelijke onderzoek klik dan hier.