Alpha

Het eiwitrijke en structuur rijke ruwvoer

  • Presteert all-round.
  • Veel blad en een fijne stam.
  • Uitzonderlijk hoge opbrengsten.
  • Hoge proteïne waarde.
  • Uitstekende wintertolerantie.
  • Officieel opgenomen in de rassenlijsten van: Oostenrijk, Tsjechië, Frankrijk, Polen, Duitsland en Wit-Rusland.
  • Veehouderij
  • Drogerij

Opgenomen op de Duitse rassenlijst met mooie resultaten

Alpha is, in navolging van Sanditi, in 2003 met mooie cijfers opgenomen op de Duitse BSA rassenlijst. Ook in Oostenrijk, Nederland en Frankrijk is het een hooggewaardeerd ras. Alpha valt op door een hoge droge stof opbrengst (rel: 102%) , een vlotte en uitstekende hergroei en een hoge voederwaarde (verteerbaarheid).

 

Boven gemiddelde waardes

Het ras heeft fijne stengels en veel blad. Het ruwe eiwitgehalte bedraagt gemiddeld over alles snedes 23% (rel: 101%) . De wintervastheid is uitstekend. Alpha heeft een zeer hoge resistentie tegen stengelaaltjes en legering. 

 

Opbrengsten

Luzerne is een meerjarig gewas dat drie tot vier jaar geoogst kan worden. Het is vooral geschikt voor stalvoedering en voor het maken van silage of hooi. Luzerne voelt zich het beste thuis op kleigrond. Daar kan het gewas hoge opbrengsten geven (12-15 ton ds/ha). Op zandgrond liggen de opbrengsten lager (10-13 ton ds/ha). Daar is het nodig om het zaad vóór het zaaien te enten met Rhizobium-bacteriën, anders mislukt het gewas.

 

Excellent feed value
De Barenbrug luzernerassen worden in het  veredelingsprogramma van Barenbrug geselecteerd op voederwaarde'. Het continu screenen op parameters zoals verteerbaarheid, ruw eiwit, NDF en  heeft geresulteerd in rassen met een uitzonderlijk hoge voederwaarde. Deze unieke eigenschappen van de producten van Barenbrug zijn bevestigd door veel officiële studies en onafhankelijke onderzoeken over de hele wereld.  Door de uitstekende resultaten is Alpha voorzien van het kwaliteitslabel 'Excellent feed value'.

 

Excellent feed value luzerne

Luzernerassen die uitzonderlijk scoren op voederwaarde hebben het kwaliteitslabel ‘Exellent feed value’.

 

Winterhardheid

De winterhardheid van luzernerassen worden geclassificeerd volgens een klassensysteem (Dormancy Class-/DC-getal). Dit systeem toont de rustperiode van het ras in de winter aan. Hoe lager het getal, hoe hoger de winterhardheid. Luzerne rassen met een DC tussen de 4,5 en 5,5 zijn geschikt voor de teelt in Nederland en worden ook wel de Vlaamse rassen genoemd.

 

Winterhardheid luzernerassen

 

Vergroeningseisen zet Luzerne opnieuw in de schijnwerpers

Sinds een aantal jaren in Luzerne van de radar verdwenen. Dit is eenvoudig te verklaren door een aantal moeilijkheden in het management van het gewas. Luzerne wordt voor veehouders weer interessant als gevolg van de nieuwe vergroeningseisen. Luzerne voldoet als 3e gewas. 

 

Yellow Jacket

Op zoek naar meer informatie over Rhizobiumcoating. Bekijk het overzicht van deze coating voor luzernezaad. Elk mogelijk Barenbrug luzerne-product is optioneel leverbaar met deze Yellow Jacket Rhizobiumcoating. Klik hier voor meer informatie over Yellow Jacket  https://www.barenbrug.nl/veehouderij/yellow-jacket

 

Samenstelling
Ras
Soort
 
Combineren Alexandrijnse klaver
5-10 kg
Specificaties
Zaaidichtheid per ha
25 - 30 kg
Zaaien voorjaar
Maart-mei
Zaaien zomer
Augustus
Verpakking
25 kg
Opbrengst totaal
Voederkwaliteit
Resistentie tegen nematoden
Resistentie tegen verticillium/verwelkingsziekte
Hoe beoordeelt u dit product.
Uw naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Luzerne

Luzerne is een meerjarig gewas dat drie jaar geoogst kan worden. Het is geschikt voor stalvoedering, het maken van voordroogkuil of hooi. Op kleigrond kan het gewas hoge opbrengsten geven (12 - 15 ton ds/ha). Op zandgrond liggen de opbrengsten lager (10 - 13 ton ds/ha).

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop
Meer weten over
Luzerne?
Klik hier
Teelthandleiding
luzerne
Klik hier