Bar Duo Bent


Verkrijgbaar met Yellow Jacket Water Manager

Yellow Jacket Water Manager is ’s werelds eerste Seed Enhancement Technology die zorgt voor een goede vochthuishouding voor een optimale kieming én vestiging. Yellow Jacket Water Manager is ontwikkeld door Barenbrug. Het vloeit bij bewatering uit in de bodem en hecht zich aan de zandkorrels. Zo vormt zich een Plant Survival Zone. Deze zone houdt niet alleen water vast, maar reguleert ook de vochthuishouding rond het zaadje. Op deze manier worden de groeiomstandigheden geoptimaliseerd, waardoor u verzekerd bent van een vitale en snel ontwikkelende grasplant.

 

 

Lees meer over Yellow Jacket Water Manager op www.barenbrug.nl/yellowjacket-watermanager

 

Hoge bespelingstolerantie in zomer en winter

Er is niets zo vervelend voor een golfbaan als een green die lelijk wordt en niet het hele jaar door bespeelbaar is. Bar Duo Bent kan wel tegen een stootje en is zodoende ook in de winter goed bespeelbaar. Waar veel andere grassen een lelijke kleur krijgen in de winter, blijft Bar Duo Bent het jaarrond groen. De optische kwaliteit is dus erg goed.

 

Bestand tegen zeer kort maaien

Bar Duo Bent bestaat voor 50% uit gewoon struisgras en voor de andere 50% uit wit struisgras. Het is goed bestand tegen kort maaien, namelijk tot zo’n 3 tot 4 mm. Bar Duo Bent is, doordat het zo kort gemaaid kan worden, een zeer geschikt mengsel voor greens. Door de combinatie van gewoon en wit struisgras ontstaat er synergie. Dit betekent dat de rassen elkaar binnen het mengsel sterker maken. Het gevolg hiervan is dat Bar Duo Bent bestand is tegen zeer kort maaien.

 

Hoge balsnelheid greens

Een voorwaarde voor een hoge balsnelheid en een hoge spelkwaliteit op greens is dat het gras zeer kort gemaaid is. Greenkeepers weten dit maar al te goed en proberen de golfgreens op een uitmuntend niveau te krijgen. Met de Stimpmeter kan eenvoudig en nauwkeurig de snelheid van de greens worden gemeten. Uit onderzoek met de Stimpmeter is gebleken dat de balsnelheid op Bar Duo Bent zeer hoog is.

 

Dichte zode

Een andere vereiste om goed te kunnen spelen op greens is dat de zode zeer dicht is. Het gras moet goed op elkaar aansluiten en moet er voor zorgen dat er geen plekken onbenut blijven. Met Bar Duo Bent zult u van kale plekken geen last hebben. Er vormt zich een mooi gesloten grasmat die als een biljartlaken aanvoelt. Gewoon struisgras vormt ondergrondse uitlopers (rhizomen) en wit struisgras vormt bovengrondse uitlopers (stolonen). De combinatie van deze twee zorgt voor een dichte zode.

 

Gevaar straatgras!Minder straatgras

Straatgras ligt altijd op de loer. Wanneer het zich eenmaal gevestigd heeft, is het niet meer te stoppen en kan het funest zijn voor de green. Bar Duo Bent gaat echter de strijd aan met straatgras. Straatgras komt zeer snel op, Bar Duo Bent doet dat echter ook. Doordat het gras snel opkomt en vervolgens een zeer dichte zode vormt, heeft straatgras bijna geen kans zich te vestigen.

 

Voor meer informatie over straatgras, ga naar www.barenbrug.nl/straatgras.

 

Hoge ziekteresistentie

Geen enkel gras is volledig resistent tegen ziektes. Struisgras staat normaal gesproken bekend om haar vatbaarheid voor ziektes. Echter is het zo dat bij Barenbrug de beste rassen zijn ontwikkeld die wél resistent zijn tegen ziektes. Zo blijft zelfs struisgras met de beste rassen knap overeind.

 

Voor meer informatie over struisgrassen, ga naar www.barenbrug.nl/struisgras. 

Samenstelling
Soort
50%
Gewoon struisgras
50%
Wit struisgras
Specificaties
Kortst mogelijke maaihoogte
3-4 mm
Green-type
Struisgras
Zaaidichtheid/m²
4-8 gr
Zaaidiepte
4-6 mm
Verpakking
15 kg
Bestand tegen zeer kort maaien
Ziekteresistentie
Minder beregening vereist
Minder bemesting vereist
Minder maaien vereist
Bespelingstolerantie zomer
Bespelingstolerantie winter
Zeer snelle vestiging
Zelf herstellend vermogen
Zodedichtheid
Groene kleur hele jaar door
Hogere balsnelheid greens
Zouttolerantie
Golf

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en golfbaanarchitecten.

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en...

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en golfbaanarchitecten.

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop
Bekijk hier het
laatste Sport &
Recreatie-nieuws
Vaknieuws