Bonsilage Speed gras

Snel kuilgras beschikbaar bij ruwvoertekort 

Graskuilen die behandeld worden met Bonsilage Speed gras zijn na twee weken geconserveerd en geschikt te voeren aan het vee. Zonder toevoeging van Bonsilage Speed gras moet een maiskuil minimaal 8 weken volledig afgesloten zijn voor een de conservering en broeiremming.

 

 

Zeer snelle conservering en broeiremming
Bonsilage Speed gras zorgt voor een zeer snelle conservering en broeiremming. Tijdens de conservering wordt er azijnzuur gevormd die schimmels en gisten grotendeels uitschakelen. Bonsilage Speed gras versnelt dit proces en is dus ideaal voor veehouders die snel willen voeren van de nieuwe oogst.

 

 

Voor een gezonde penswerking
Graskuilen behandeld met Bonsilage Speed gras zijn al na twee weken geconserveerd, waardoor schimmels en gisten grotendeels gedood zijn. Schimmels in het gras maken gifstoffen aan die de penswerking van koeien ernstig kunnen verstoren. Verstoring van de penswerking moet u altijd voorkomen, omdat een gezonde penswerking de basis is voor een hoge melkproductie met veel melkeiwit en gezonde koeien. Indien u 8 weken kunt wachten met het openen van de kuil, kies dan voor het toevoegmiddel Bonsilage Plus of Bonsilage Fit gras.

 

Unieke bacteriën lactobactilus Dilivorians
Bonsilage Speed gras is uniek door de samenstelling van de  bacteriesoorten L. buchneri, L. diolivorans (nieuw) en L. rhamnosus. De L. diolivorans zorgt voor een super snelle conservering en is alleen verkrijgbaar in de Bonsilage Speed producten. De L. diolivorans bacteriën maken in een zeer korte tijd een maximale hoeveelheid azijnzuur aan, waardoor de ontwikkeling schimmels en gisten in twee weken terug gebracht wordt naar een minimum. (zie tabel). Bonsilage Speed gras is geschikt voor natte en droge graskuilen (25%-50% droge stof).

 

Geschikt voor toplaagbehandeling
Bonsilage Speed gras is door de aanmaak van een maximale hoeveelheid azijnzuur ook geschikt voor de behandeling van de toplaag. Voor het onderste gedeelte van de graskuil kan Bonsilage Plus of Bonsilage Fit gras gebruikt worden.

 

Dosering

2 gr Bonsilage Speed gras per ton vers gras in water oplossen. Met doseerpomp op de hakselaar over het gras verdelen.

 

Verpakking

Pot van 100 gram is geschikt voor 50 ton vers gras. 

Specificaties
Dosering per ton vers gras
Poeder: 2 g
Inhoud wateroplosbaar poeder:
potje 100 g
Houdbaarheid
24 maanden
Kwaliteitswaarborg
GMP+
Voedselveiligheid
Eu-goedgekeurd
Conservering
Broeiremming
Smaakverbetering
Aanmaak propyleenglycol
Snel voeren
Inkuilen

Een smakelijke kuil zonder broei en schimmels en ook nog een hoge voederwaarde: dit is het streven van elke veehouder. Niet alleen de melkproductie gaat omhoog, ook de gezondheid van de dieren wordt gestimuleerd. Bij de keuze van het inkuilmiddel speelt het drogestofgehalte een belangrijke rol.

Een smakelijke kuil zonder broei en schimmels en ook nog een hoge voederwaarde: dit is het streven van elke veehouder. Niet alleen de melkproductie gaat omhoog, ook de gezondheid van de dieren wordt gestimuleerd. Bij de keuze van het inkuilmiddel speelt het drogestofgehalte een...

Een smakelijke kuil zonder broei en schimmels en ook nog een hoge voederwaarde: dit is het streven van elke veehouder. Niet alleen de melkproductie gaat omhoog, ook de gezondheid van de dieren wordt gestimuleerd. Bij de keuze van het inkuilmiddel speelt het drogestofgehalte een belangrijke rol.

Vind een dealer bij
jou in de buurt
Waar te koop
Antwoorden op
veelgestelde vragen
Klik hier
Hoeveel Bonsilage heb
jij nodig ?
Bereken