Yoëlle Kempen - Marketing stagiaire

 In het derde jaar van mij studie International Business and Languages aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen heb ik 6 maanden stage gelopen bij Barenbrug. In de periode van februari tot en met juni 2016 werkte ik fulltime mee met de marketing afdeling en voerde ik een marktonderzoek onder Deense melkveehouders uit. De stage bij Barenbrug gaf mij de kans om mijzelf te ontwikkelen binnen een internationaal familiebedrijf.

 

Great in Internships

Marketing is een belangrijk onderdeel voor Barenbrug. De afdeling bestaat uit 4 werknemers, die allemaal hun eigen specialisatie hebben in marketing en communicatie. In de afgelopen maanden heb ik veel geleerd over de ins en outs van de marketing en communicatie. Vooral het communicatie gedeelte (SEO en SEA), heb ik niet veel les over gehad op school. Daardoor wilde ik graag meer kennis vervaardigen over communicatie. Barenbrug is voor mij het perfecte bedrijf om hierover meer ervaring te verkrijgen.

 

De stage is veelzijdig in zowel de verschillende markten (veehouderij en sport & recreatie) als in de werkzaamheden. Elke dag krijg ik nieuwe werkzaamheden en daarnaast mag ik ook werken aan grote projecten. Deze projecten verschillen van marketing communicatie strategieën tot het maken van nieuwe website portals en het maken van content.

 

Naast de gewone werkzaamheden, doe ik een internationaal onderzoek naar de Deense melkveehouderij. Elk jaar wordt het magazine Frø & Foder uitgebracht. Echter weet Barenbrug niet of dit magazine aan de behoefte van de Deense melkveehouder voldoet. Na het afronden van mijn onderzoek weet Barenbrug hoe ze de content van het magazine kunnen aanpassen, zodat het voldoet aan de behoefte van de Deense melkveehouder.  Tijdens mijn stage en het onderzoek wordt je ontzettend goed begeleid. Een van mijn collega’s weet veel over onderzoek doen en helpt mij door handige tips en feedback te geven. Deze tips en feedback kan ik gebruiken tijdens mijn studie en carrière.

 

 

 

 

Stage lopen bij Barenbrug is erg leerzaam en ik heb ontzettend leuke collega’s. Zij nemen mij serieus en ik krijg veel verantwoordelijkheden als stagiaire.

Yoëlle Kempen

Internationaal

Naast alle verschillende werkzaamheden, heb ik ook contact met veel verschillende mensen over de wereld. Barenbrug heeft namelijk 26 vestigingen verspreid over 18 landen op 6 verschillende continenten. Ik heb bij de communicatie plan gesprekken genotuleerd, bij deze gesprekken wordt de communicatie voor het komende jaar besproken. Daardoor heb ik ook collega's uit Polen, Italië en België ontmoet. Dit vond ik persoonlijk erg leuk door mijn interesses in cultuurverschillen, zo kwam ik erachter dat er al  verschillen zijn tussen België en Nederland.

 

Door mijn stage heb ik dus veel geleerd over de internationale aspecten binnen het bedrijf, zo heb ik veel contact gehad met collega's uit Australië en Denemarken en daarnaast heb ik voor mijn onderzoek ook verschillende Deense boeren geïnterviewd. Dit gaf mij een mooi inzicht in de verschillen van werkwijze tussen de Nederlandse en Deense boeren.

Passie voor gras

 

Voor ik aan mijn stage begon wist ik niks over gras en vond ik het ook niet zo’n interessant onderwerp. Maar na de eerste paar weken heb ik veel geleerd over de verschillende rassen en de verschillende doeleinden van de grasmengsel. Deze stage heeft echt mijn passie voor gras aangewakkerd. Dankzij mijn stage heb ik meer interesse voor de agrarische sector en dat is iets wat ik niet verwacht had. Ik vind het zelfs zo leuk dat ik misschien later in deze sector wil blijven werken.

 

terug