Barenbrug innovaties

Welkom bij Barenbrug, deze pagina is volledig gewijd aan innovatieprojecten. In een wereld waar verandering de enige constante is, zijn innovatieprojecten de sleutel tot vooruitgang en succes. Bij ons draait alles om het transformeren van ideeën in realiteit en het creëren van baanbrekende oplossingen die de toekomst vormgeven.

 

Innovatieprojecten zijn de motor achter technologische vooruitgang, verbeterde processen en nieuwe producten die onze manier van leven en werken verbeteren. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over onze voltooide innovatieprojecten. Laat je inspireren, ontdek de nieuwste trends en technologieën.

 

Doe mee en verken de wereld van innovatieprojecten met ons. Samen bouwen we aan een toekomst waarin grenzen worden verlegd en nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd. Innovatie begint hier, en jouw volgende grote idee kan de wereld veranderen.

 

RPR®

Regenerating Perennial Ryegrass, beter bekend als RPR, is een geavanceerde graszaadtechnologie ontwikkeld door Barenbrug. Deze innovatieve variëteit van Engels raaigras heeft de groensector veroverd vanwege zijn unieke eigenschappen en voordelen. RPR-graszaad staat bekend om zijn vermogen om zichzelf te regenereren, waardoor het gras zichzelf kan herstellen na beschadiging of slijtage. Deze eigenschap maakt RPR een ideale keuze voor gazons, sportvelden en andere groene ruimtes die duurzaamheid en veerkracht vereisen. Meer te weten komen? Klik hier. 

SOS®

Barenbrug SOS, wat staat voor Super Over Seeding, is een zorgvuldig samengesteld graszaadmengsel van Barenbrug's specialistenteam. Sportvelden worden dag in, dag uit bespeeld, en het is dan ook niet verwonderlijk dat er in de koudere maanden kale plekken in de grasmat ontstaan. Gewone grassen hebben vaak te weinig licht en temperatuur om deze plekken met succes op te vullen. Dit is waar SOS het verschil maakt. SOS kiemt zeer snel, zelfs onder lage temperaturen vanaf 4 graden Celsius, en biedt daardoor de ideale oplossing voor sportvelden. Dankzij dit innovatieve mengsel groeit het gras al vroeg in het voorjaar, nog voordat andere gazon- of sportveldbeheerders aan hun grasonderhoud beginnen, en zijn kale plekken verleden tijd. Meer te weten komen? Klik hier.

Resilient Blue®

Resilient Blue is een opvallende innovatie in de wereld van graszaad en landscaping. Dit geavanceerde graszaadmengsel is ontworpen om de uitdagingen van de moderne tijd aan te gaan, zoals droogte, hitte, ziekten en intensief gebruik, en biedt oplossingen voor het creëren en behouden van prachtige, duurzame groene ruimtes. Met zijn unieke eigenschappen, waaronder droogtetolerantie, hittebestendigheid en slijtvastheid, belooft Resilient Blue niet alleen een aantrekkelijk uiterlijk, maar ook een milieuvriendelijke benadering van groenonderhoud. Meer te weten komen? Klik hier.

Happy Lawn®

Met Happy Lawn grastechnologie krijg je de kans om je directe omgeving positief te beïnvloeden. Deze revolutionaire oplossing combineert maaibare bloemen met een veerkrachtig gazon, waardoor je eenvoudig een weelderig en biodivers gazon kunt onderhouden. De term "maaibare bloemen" verwijst naar een bijzondere groep planten die bestand zijn tegen regelmatig maaien. Deze botanische wonderen zijn zorgvuldig geselecteerd vanwege hun vermogen om naadloos te integreren in gazons, openbare groene ruimtes en andere gebieden die vaak gemaaid worden. Meer te weten komen? Klik hier.

Weide 365®

Met het graszaadmengsel Weide 365, draait alles om het leveren van jaarlijks vers gras voor je koeien. Deze filosofie biedt een maximale en stabiele grasgroei van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar, waardoor je het maximale uit je ruwvoer kunt halen. Weide 365 maakt het mogelijk om je koeien als eerste in de wei te brengen. Dankzij de vroege start in het voorjaar en de steile bladstand van het gewas, is je perceel eerder droog en geschikt om je koeien op te laten grazen. Hiermee creëer je vroeg in het jaar al voldoende weidedagen, waardoor weiden tijdens warme zomerdagen niet meer noodzakelijk is. Het verlengde grasseizoen biedt zelfs de mogelijkheid voor extra weidedagen. Meer te weten komen? Klik hier. 

NutriFibre®

NutriFibre is een baanbrekende grastechnologie voor kuilgras, ontwikkeld als resultaat van het internationale veredelingsprogramma 'Gras voor hoogproductief melkvee'. Deze innovatieve technologie combineert mineralenefficiëntie, hoge eiwitproductie, verteerbare celwanden, en sterke wortelgroei, wat resulteert in uitzonderlijke kwaliteit kuilvoer. De synergie tussen deze eigenschappen maakt NutriFibre tot een krachtige keuze voor veehouders. Het is de culminatie van uitgebreide testen onder diverse omstandigheden en beheerspraktijken, waardoor het een betrouwbare oplossing is voor hoogproductieve melkveebedrijven. Meer te weten komen? Klik hier. 


Yellow Jacket Nitrogenerator®

Yellow Jacket Nitrogenerator is een baanbrekende zaadbehandeling waarbij de juiste Rhizobium stam aan het zaad wordt toegevoegd. Dankzij een uniek recept en proces wordt het zaad voorzien van de essentiële Rhizobium-bacteriën, terwijl extra voedingsstoffen worden toegevoegd om hun overlevingskans en levensduur te verbeteren. Dit is vooral van cruciaal belang voor klaver, omdat deze na het zaaien vaak te maken krijgt met sterke concurrentie van gras en onkruiden. Met Yellow Jacket Nitrogenerator krijgt het gewas de best mogelijke start, waardoor het snel stikstof uit de lucht kan omzetten in bruikbaar ammoniumstikstof voor de voeding van de plant. Meer te weten komen? Klik hier.

Yellow Jacket Water Manager®

Yellow Jacket Water Manager is 's werelds eerste zaadverbeteringstechnologie die de vochthuishouding optimaliseert, waardoor optimale kieming en vestiging van planten mogelijk is. Deze innovatie is ontwikkeld door Barenbrug. Bij bewatering verspreidt het zich in de bodem en hecht het zich aan zandkorrels, waardoor een speciale zone ontstaat, bekend als de "plant survival zone." In deze zone, rondom het jonge plantje in de grond, kan het dankzij watermanagement stressvrij ontkiemen, groeien en overleven. Meer te weten komen? Klik hier.

Ontdek meer innovaties

Duik dieper in de wereld van vooruitstrevende oplossingen en technieken van Barenbrug.

terug