Nieuwe dochteronderneming Barenbrug in Mexico

Wereld en grasDe Koninklijke Barenbrug Groep, familiebedrijf én multinational in de graszaadsector, kondigt met trots de oprichting van hun nieuwste dochteronderneming aan: Barenbrug Mexico S.A.P.I. de C.V. De focus van de activiteiten van Barenbrug Mexico zal voornamelijk op de productie, verwerking en marketing van tropische grassoorten komen te liggen, waarbij wordt begonnen met het verwerken van Brachiariazaad voor Dow Agro Sciences voor de Midden-Andes-markt.

 

De nieuwe onderneming versterkt de positie van Barenbrug in deze aantrekkelijke en volop in ontwikkeling zijnde markten.Het brede productgamma, waarin onder andere vlinderbloemige grassen en voedergewassen zijn opgenomen, biedt niet alleen duurzame oplossingen met toegevoegde waarde voor melkvee-, rundvee- en schapenhouders, maar ook voor beheerders van sportvelden, golfbanen en ander recreatiegras.

Lokale partners, expertise en kennis

De producten van Barenbrug worden al vele jaren succesvol gedistribueerd in Mexico via langdurig partner Semillas Berentsen. Roberto Berentsen Heger is aangesteld als General Manager van Barenbrug Mexico.

 

"Deze joint venture met onze lokale partner Semillas Berentsen zorgt voor een sterke synergie met ons wereldwijde netwerk in plantenverdeling, zaadproductie en marketing en sales. We zijn heel enthousiast over deze nieuwe stap in de ontwikkeling van de Koninklijke Barenbrug Groep. Geen enkel ander graszaadbedrijf ontwikkelt zich zo snel in zowel de vlinderbloemige als tropische graszaadmarkten," zegt Bastiaan Barenbrug, Chairman van de Raad van Bestuur van de Koninklijke Barenbrug Groep.

 

"Onze familie werkt al generaties lang met de familie Barenbrug en deze stap in ons partnerschap zal ongetwijfeld verdere groei van beide ondernemingen betekenen, " zegt Roberto Berentsen Heger hierover. “Wij zijn er trots op om onze betrekkingen met Barenbrug vanaf hier verder af te stemmen."