JB Asano

Zeer vroeg rijp en vroege voorjaarsontwikkeling

JB Asano is een van de vroegste tarwerassen. Deze voorsprong heeft het ras te danken aan zijn vroege voorjaarsontwikkeling. Het grote voordeel van een vroeg tarweras is met name de vroege oogst, zonder opbrengst in te leveren. Vroeg oogsten beperkt het oogstrisico (betere spreiding en meer kans op goed weer). Bovendien geeft een vroege oogst de gelegenheid om de groenbemester op tijd te zaaien.

 

Goede meeldauw resistentie

JB Asanso scoort zeer goed op meeldauwresistentie en gemiddeld op aar fusarium. JB Asano behoeft aandacht voor gele roest bestrijding waarbij een eerste bespuiting op T0 ons advies is.

 

Top kwaliteit – A tarwe met grote korrels

JB Asano - Gemiddelde opbrengst

 

Goede eigenschappen van JB Asano

JB Asano is geschikt voor vroege of late zaai. De algemene ziekte resistentie van JB Asano is goed. Bestrijding van gele roest vraagt de aandacht en eerste bespuiting dient bij voorkeur op T0 moment plaats te vinden. JB Asano is een stevige en lange tarwe.

*=matig         *****=uitstekend

 

(Gebaseerd op waarnemingen Nederlandse proeven en gegevens van officieel Duits rassenonderzoek)

 

Korrelopbrengst
Stevigheid
Gezondheid
Vroegrijpheid
Kwaliteit
Hoe beoordeelt u dit product.
Uw naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Wintertarwe

Voor een hoog saldo zijn rassen met een hoge opbrengst, goede gezondheid en stevigheid belangrijk. Daarnaast is een ideale bakwaarde of brouwkwaliteit nodig voor een vlotte afzet. Hiervoor test Barenbrug jaarlijks honderden nieuwe rassen van wintertarwe, zomertarwe en zomergerst uit diverse...

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop