Marco van den Heuvel - Marketing stagiair

Gedurende zes maanden heb ik de kans gekregen om als stagiair ervaring op te doen bij Barenbrug. Deze stage als derdejaars student van de opleiding International Business & Languages aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), was in de periode Augustus 2017 – Januari 2018. Ik kijk er met veel plezier op terug en ik heb veel van geleerd. Deze ervaring komt ook goed van pas bij de vakken van mijn minor in San Francisco, die op mijn stage volgt.

The place to be

Mijn stage vond plaats op de marketingcommunicatie-afdeling binnen Barenbrug Holland BV. De afdeling bestaat uit vier werknemers, die alle vier een eigen functie vervullen. Naast de gezelligheid en het meewerken aan alle marketingcommunicatie, was het ook mogelijk om aan specifieke onderwerpen -zoals mijn persoonlijke interesses- tijd te besteden. Zo wilde ik mij graag meer verdiepen in grafisch design, Google AdWords en SEO/SEA. Wat ik persoonlijk ontzettend fijn vond gedurende mijn stage was dat ik alle ruimte kreeg om mij te verdiepen in deze onderwerpen. Zo heb ik naast mijn onderzoek voor de stage ook een klein onderzoekje verricht naar het optimaliseren van YouTube kanalen, om zo te kijken waar verbeterpunten liggen voor Barenbrug op dit gebied.

 

Naast de variatie in taken op gebied van marketingcommunicatie heb ik ook veel geleerd over de internationale marketing en verkoop van innovatieve grassen voor de melkveehouderij, paardenhouderij, voetbal, golf en openbaar groen. Gedurende de stage kom je steeds meer te weten over gras en ontdek je dat het eigenlijk veel interessanter is dan je verwacht.

 

Tijdens mijn stage heb ik mij ook veel beziggehouden met alle websites van Barenbrug. Je werkt in het content management system (CMS), waarin je onder andere artikelen opmaakt en plaatst of portals ontwerpt voor bijvoorbeeld nieuwe innovaties. Naast de stagewerkzaamheden heb ik onderzoek gedaan naar de verkoop van graszaad in de paardenhouderij. Zo heb ik gekeken naar de mogelijkheden en kansen voor online verkoop voor Horse Master, een hoogwaardig graszaadmengsel voor inzaai van paardenweides.

 

Voor mij was deze stageplaats ‘the place to be’.

Marco in San Francisco voor zijn minor

 

 

De gezellige collega’s binnen Barenbrug en de ruimte die mij gegeven werd tijdens de stage, laten mij terugkijken op een ontzettend leuke en leerzame stageperiode.

Marco van den Heuvel

Een internationale omgeving

Als International Business & Languages student was het belangrijk dat ik stage ging lopen bij een internationaal bedrijf. Barenbrug is een internationaal bedrijf met 18 vestigingen en 14 onderzoeklocaties, verdeeld over 6 continenten. Tijdens mijn stage heb ik ook contacten opgedaan buiten het bedrijf. Zo heb ik geholpen met het organiseren van de Forage Dealer dag 2018. Hier waren ongeveer 60 dealers aanwezig uit 21 verschillende landen.

Even students can get a 'Passion for Grass'

'Passion for Grass’. Deze slogan ga je als stagiair veel voorbij zien komen gedurende je stage. Binnen Barenbrug leeft deze term en alle collega’s kunnen met veel passie over hun werk en over gras praten. Toen ik als stagiair binnenkwam vond ik gras een simpel iets, ik had er nooit aan gedacht dat er ontzettend veel verschillende soorten zijn. Ik durf vrij zeker te zeggen, dat iedereen die er net zo over denkt, vanzelf een passie voor gras krijgt na een tijd bij Barenbrug meegelopen te hebben.

 

terug