Afronding overname zaadbedrijf Jacklin® door Barenbrug

6 oktober 2020 - De Koninklijke Barenbrug Groep en Simplot maakten vandaag bekend dat ze overeenstemming hebben bereikt over de voorwaarden voor de verkoop van de Jacklin® Seed-activiteiten. De transactie die een leveringsovereenkomst tussen Barenbrug USA en Simplot Partners omvat, is op 2 oktober 2020 afgerond. Alle 50 werknemers van Jacklin® Seed zijn nu voor Barenbrug werkzaam.

 

Barenbrug is een Nederlands familiebedrijf van de vierde generatie dat sinds 1904 actief is in de wereldwijde graszaadsector. Het bedrijf is uitgegroeid tot het grootste internationale familiebedrijf in de graszaadsector en het op twee na grootste graszaadbedrijf ter wereld. Barenbrug is actief op zes continenten en richt zich op onderzoek, productie, marketing en verkoop van innovatieve graszaadproducten. Jacklin® Seed is al jarenlang toonaangevend op het gebied van de productie en bewerking van graszaden. Het bedrijf heeft een goede reputatie en een sterk portfolio binnen de lucratieve golfbaanmarkt en exporteert naar Europa, het Midden-Oosten, Rusland en diverse landen in Azië.

 

 

“De Amerikaanse markt voor graszaad is behoorlijk versnipperd en kent een hevige concurrentie. Barenbrug is al jarenlang succesvol in deze markt met een gestage autonome groei. Dankzij deze overname wordt het bedrijf marktleider in de grootste graszaadmarkt ter wereld."

 

John Thijssen, voorzitter van de raad van bestuur van de Koninklijke Barenbrug Groep

 

Barenbrug realiseert niet alleen marktgroei, maar heeft ook al jaren geïnvesteerd in nieuwe technologieën voor de Amerikaanse markt. Het bedrijf heeft in de VS een eigen onderzoeksstation en diverse proeflocaties en werkt er samen met universiteiten en instellingen. De Amerikaanse markt biedt volop kansen voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Barenbrug werkt nu bijvoorbeeld aan gazongrassen die veel langzamer groeien en hierdoor minder vaak hoeven te worden gemaaid.

 

Een unieke zaadbewerkingslocatie in de staat Washington temidden van een groot gebied voor graszaadproductie maakt deel uit van de overname. Daarnaast breidt Barenbrug het productassortiment uit met tal van nieuwe rassen, waaronder het veldbeemdgras Kentucky bluegrass en struisgrassen.

 

De aankoop omvat ook een leveringsovereekomst tussen Barenbrug USA en Simplot Partners. In het westelijke deel van de VS blijft Simplot graszaad distribueren via het distributienetwerk Simplot Partners dat volledig eigendom is van Simplot. Het netwerk gaat met Barenbrug samenwerken voor het leveren van graszaad. De combinatie van het uitgebreide portfolio van Jacklin Seed en de langetermijnvisie van Barenbrug, de toewijding aan R&D en toonaangevende marktontwikkeling biedt graszodentelers en distributeurs over de hele wereld een uitzonderlijke waarde.

Over koninklijke Barenbrug Groep

De Koninklijke Barenbrug Groep, met hoofdkantoor in Nederland en een geschiedenis die 115 jaar teruggaat, is een familiebedrijf van de vierde generatie dat zich richt op onderzoek, ontwikkeling en productie van graszaden en gewassen voor agrarische- en recreatieve markten. Met circa 840 werknemers, actief in meer dan 20 landen en op zes continenten in alle grote klimaatregio’s, is onze missie de productiviteit van dieren verbeteren om de wereld te helpen voeden en mensen meer te laten genieten van hun groene omgeving. Onze werkmaatschappijen zorgen samen voor een jaaromzet van meer dan 300 miljoen euro. Meer informatie is te vinden op www.barenbrug.com.

 

 

terug