Akkerbouwer wint iPad ondanks concurrentie Rundveehouders

Akkerbouwer wint iPad ondanks hevige concurrentie van rundveehouders

Van 22 tot en met 24 november was de Barenbrug stand wederom het decor voor de grasactie. Op de Rundvee en akkerbouwdagen in Gorinchem bleek wederom dat de graskennis er bij de meeste boeren wel in zit, zo was ook in Gorinchem de opkomst groot en was er een hoog percentage foutloze formulieren ingeleverd. Uit alle goede inzendingen is uiteindelijk akkerbouwer Jan Romme uit Hooge Zwaluwe als winnaar uit de bus gekomen. Ondanks de concurrentie van veehouders dus toch een akkerbouwer die met de prijs aan de haal gaat. De prijswinnaar vertelt:

“Van oorsprong hebben we op het bedrijf altijd koeien gehad, zodoende ben ik op de hoogte van de ontwikkelingen rond voedergrassen. Afhankelijk van het seizoen heb ik nog altijd zo’n 50 koeien lopen, dus helemaal zonder koeien ben ik nog steeds niet”. Jan heeft na zijn feestelijke ontvangst en het bijbehorende gebak een rondleiding binnen de Barenbrug vestiging in Nijmegen gehad. Tijdens de rondleiding hebben Jan en zijn gevolg een beeld gekregen van hoe de diverse processen binnen deze vestiging verlopen. Daarnaast is de Barenbrug corporate film vertoond, die goed laat zien waar Barenbrug wereldwijd allemaal opereert.“Hardststikke interessant om te zien hoe het hier allemaal werkt. Na het zien van de film besef je pas hoe groot het bedrijf werkelijk is. Iedereen kent Barenbrug wel, maar dat het wereldwijd zo groot is daar sta je eigenlijk nooit bij stil”. 

Na de rondleiding was er voldoende tijd voor Jan om Barenbrug rayonmanager Pieter Vos het hemd van het lijf te vragen, onder andere over de nieuwe tarwe- en maisrassen. Afsluitend was het aan Pieter Vos de eer om Jan zijn verdiende iPad te overhandigen. Al met al een geslaagde dag met een trotse winnaar!

 

 

Jan Romme (l) heeft zojuist zijn iPad in ontvangst genomen van Barenbrug rayonmanager Pieter Vos (r).