!

Barenbrug Academy start succesvol met eerste opleidingsdag

Op 12 oktober 2016 organiseerde Barenbrug Academy een succesvolle opleidingsdag voor haar Nederlandse GreenSpirit dealers. Ruim 45 deelnemers volgden het opleidingsprogramma over het onderwerp “Geld verdienen met gras” . De opleidingsdag is de eerste activiteit van de recent opgestarte Barenbrug Academy, welke tot doel heeft om Barenbrugs GreenSpirit dealers dusdanig op te leiden dat ze de melkveehouders nog beter kunnen adviseren over hun graslandmanagement.

Geld verdienen met gras

De eerste opleidingsdag van Barenbrug Academy speelde in op een actuele vraag: waarom is het voor melkveehouders belangrijk om ook in het huidige moeilijke financiële klimaat in hun grasland te investeren? Op woensdag 12 oktober werden ruim 45 GreenSpirit dealers meegenomen in presentaties rond dit thema, verzorgt door zowel Barenbrug specialisten als gastsprekers. Zo legde Koos Verloop van Wageningen Universiteit uit hoe de ruwvoeropbrengst van eigen land met simpele maatregelen te verhogen is en zette Edward Ensing (voedergrasspecialist bij Barenbrug Holland) de financiële voordelen van graslandvernieuwing uiteen. De reacties van de deelnemers op de opleidingsdag waren enthousiast. 

 

Barenbrug Academy voor GreenSpirit dealers
Barenbrug Academy is opgestart door Barenbrug Holland. Binnen deze Academy verzorgt Barenbrug opleidingsdagen over actuele thema’s en innovaties in voedergras. Als kennisexpert op het gebied van gras wil Barenbrug via de Academy haar kennis delen met GreenSpirit dealers: vertegenwoordigers van Barenbrug die producten van het merk GreenSpirit verkopen. “GreenSpirit vertegenwoordigt onze premium productlijn”, legt salesmanager Rene Verhoeven uit. “Met geselecteerde GreenSpirit dealers hebben wij een nauwe samenwerking. Door middel van de Barenbrug Academy willen we bijdragen aan de kennisontwikkeling van deze dealers, waardoor ze hun klanten nog beter kunnen adviseren bij hun graslandmanagement.” Daarnaast wordt de Barenbrug Academy ingezet voor het intern opleiden van Barenbrug collega’s.

 

Opleiding tot GreenSpirit Gras Specialist  
Na de succesvolle start dit jaar zal Barenbrug Academy in 2017 meerdere opleidingsdagen organiseren. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen basis-opleidingsdagen en verdiepende opleidingsdagen. Maaike de Vries is als Communicatie Marketeer betrokken bij de ontwikkeling en opzet van de Academy.  “De basis-opleidingsdagen zijn speciaal ontwikkeld voor instromers in de branche en geven de deelnemers basiskennis over voedergras en grassoorten”, verklaart Maaike.

 

Tijdens de verdiepende opleidingsdagen komen actuele thema’s in relatie tot graslandmanagement aan bod. De opleidingsdagen worden gegeven door een scala aan professionals zoals grondexperts, weidecoaches ,ruwvoerspecialisten en verkooptrainers van zowel binnen als buiten Barenbrug.  Frequente deelname van de GreenSpirit dealers aan de opleidingsdagen leidt tot het behalen van de titel GreenSpirit Gras Specialist.

 

“Een GreenSpirit Gras Specialist herkent de problemen waarmee melkveehouders te maken hebben en weet welke oplossingen gras hierin kan bieden”, aldus Maaike de Vries. “Dit maakt dat hij of zij de melkveehouder optimaal kan adviseren: het uiteindelijke doel van de Barenbrug Academy!”

Het is positief dat we op deze dag dingen leren die we weer in onze dagelijkse werkzaamheden kunnen toepassen. Ik waardeer het dat Barenbrug het initiatief neemt om ons deze opleidingdag aan te bieden

André van Kessel
Agro Buren BV
terug