Barenbrug Best Managed Company 2013

best managed companies 2013Graszaadonderneming Barenbrug is dit jaar gekwalificeerd als een van de ‘Best Managed Companies’ in het Nederlandse  midden- en grootbedrijf. Het bedrijf werd geroemd door de jury vanwege zijn innovaties, uitgebalanceerde organisatie, het internationale karakter in combinatie met veel verschillende partnerships, sterke groei en een gezonde financiële positie, zelfs tijdens economisch moeilijke tijden.

Uitgebalanceerde strategie
Barenbrug’s groei werd als indrukwekkend beschouwd. Dit is een resultaat van het implementeren van een langetermijnstrategie. Deze strategie werd ontwikkeld met alle landenmanagers en per regio aangepast voor specifieke, lokale marktomstandigheden. Hierdoor voelen lokale managers zich in hoge mate eigenaar van de strategie, wat resulteert in een  positieve bijdrage van iedere afdeling in het realiseren van de doelstellingen. Met name de innovatieve R&D en het sterk betrokken personeel hebben bijgedragen aan het succes van het bedrijf.

 

Internationaal
Zijn internationale karakter maakt Barenbrug toonaangevend in de branche. Het bedrijf heeft een wereldwijd netwerk van partnerships en allianties op alle continenten. Deze samenwerkingsverbanden variëren van een strategische Amerikaanse partner tot vele universiteiten en instituten wereldwijd. Deze connecties verrijken de input aan kennis en technologie voor Barenbrug en vormen een van de pijlers voor de gewenste continuïteit op lange termijn.

 

Continuïteit
Het bedrijf is meer dan 100 jaar geleden opgericht en heeft zelfs het predicaat Koninklijk verdiend. Dit onderstreept de stabiliteit en continuïteit en heeft geresulteerd in een financieel gezond bedrijf dat zelfs groeit tijdens economisch moeilijke tijden. Zijn langetermijnfilosofie en -strategie in combinatie met een groeiende focus op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, garanderen de toekomst van Barenbrug.

 

Jury
De kwalificatie is onderdeel van het ‘Best Managed Company’  programma georganiseerd door  Deloitte, in samenwerking met de ING Bank, ondernemersorganisatie VNO-NCW en TiasNimbas Business School. Om te kunnen kwalificeren werden aspecten als strategie, beleid, organisatie, processen en resultaten van het bedrijf beoordeeld. Een nationale jury heeft uiteindelijk de bedrijven geselecteerd die zich een jaar lang ‘Best Managed Company’ mogen noemen.