Barenbrug en Simplot sluiten overeenkomst voor de verkoop van Jacklin® Seed

18 september 2020 - De Koninklijke Barenbrug Groep en de J.R. Simplot Company maakten vandaag bekend dat zij overeenstemming hebben bereikt over de voorwaarden voor de verkoop van de Jacklin® Seed-activiteiten aan Barenbrug USA. De transactie zal naar verwachting in de komende weken worden afgerond, onder voorbehoud van de standaard sluitingsvoorwaarden. Simplot en Barenbrug zijn allebei particuliere familiebedrijven met een toonaangevende positie in de landbouw en sport & recreatie sector. Ze verwachten dan ook een soepele transitie waarvan de werknemers van Jacklin® Seed en Barenbrug gaan profiteren. 

 

De combinatie van het uitgebreide portfolio van Jacklin® Seed en de visie, R&D en toonaangevende marktontwikkeling van Barenbrug levert meerwaarde op voor zodenkwekers, distributeurs en grasgebruikers over de hele wereld.

 

"We heten de werknemers, telers en klanten van Jacklin® Seed van harte welkom in onze wereldwijde Barenbrug-familie", aldus John Thijssen, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Barenbrug Groep. “Hun hoogwaardige en brede ervaring in grassen zal onze positie als toonaangevende wereldwijde leverancier van graszaad verder versterken en doen groeien. Door onze vaardigheden en expertise te combineren, kunnen we een ruimer assortiment premium grassen aan onze klanten leveren, en creëren we waarde voor al onze stakeholders wereldwijd."

 

"We zijn blij met de samenwerking met Barenbrug door deze transactie," aldus G. Rey Reinhardt, van de AgriBusiness-divisie van Simplot. "Wij zijn ervan overtuigd dat hun idealen en doelstellingen als familiebedrijf sinds vele generaties overeenkomen met die van ons, en dat de Jacklin® Seed-medewerkers op een soepele transitie kunnen rekenen naar de Barenbrug-organisatie."

 

Meer informatie volgt na de afsluiting. 

Over Koninklijke Barenbrug Groep

De Koninklijke Barenbrug Groep, met haar hoofdkantoor in Nederland, is een vierde-generatie familiebedrijf dat zich focust op onderzoek, ontwikkeling en productie van graszaden en gewassen voor agrarische- en recreatieve markten. Met circa 800 werknemers, actief in meer dan 20 landen en op zes continenten in alle grote klimaatregio’s, is onze missie “to increase animal productivity to help feed the world and enhance the enjoyment of green spaces”. Onze operationele vestigingen zorgen samen voor een jaarlijkse omzet van meer dan 265 miljoen euro. Meer informatie is te vinden op www.barenbrug.com.

Over Simplot

De J.R. Simplot Company, een particuliere agribusiness-onderneming met hoofdkantoor in Boise, Idaho (VS), heeft een geïntegreerd portfolio dat fosfaatwinning, kunstmestproductie, landbouw, veefokkerij, veeteelt, voedselverwerking, voedselmerken en andere landbouwgerelateerde ondernemingen omvat. De belangrijkste activiteiten van Simplot zijn gevestigd in de VS, Canada, Mexico, Australië, Zuid-Amerika en China, met producten die in meer dan 60 landen wereldwijd verkocht worden. Bezoek voor meer informatie www.simplot.com

terug