Barenbrug in finale Beste Familiebedrijf 2015

Nijmegen, 7 april 2015 – Graszaadonderneming Koninklijke Barenbrug Groep uit Nijmegen is één van de vijf finalisten die dit jaar kans maakt op de prestigieuze Familiebedrijven Award. Andere kanshebbers uit de agro-sector zijn Enza Zaden uit Enkhuizen en de Heus Diervoeders uit Ede. Ook Distilleerderij Nolet uit Schiedam en de Walraven Groep uit Mijdrecht, producent van onder meer brandwerende systemen, dingen mee naar de prijs. De vijf finalisten zijn geselecteerd op basis van criteria als organisatiestructuur, bedrijfscultuur, innovatie en ondernemerschap. Eind april ontvangt Barenbrug de vakjury voor een laatste beoordeling. De onderscheiding zal op 24 juni voor het derde jaar op rij uitgereikt worden door stichting Familie Onderneming.


Groot in gras

Barenbrug bestaat sinds 1904 en wordt momenteel geleid door de vierde generatie: de broers Bastiaan en Frank Barenbrug. Met een jaaromzet van €210 miljoen en 28 vestigingen in 18 landen op 6 continenten is Barenbrug één van de grootste bedrijven ter wereld op gebied van recreatiegrassen, voedergrassen en -gewassen.

Het familiebedrijf is gespecialiseerd in veredeling, graszaadproductie en de internationale marketing en verkoop van innovatieve rassen. Van de 600 medewerkers zijn maar liefst 100 werknemers wereldwijd bezig met onderzoek en ontwikkeling van nieuwe grassen en concepten. Inmiddels bestaat de productie uit meer dan 400 unieke rassen voor innovatieve graszaadmengsels waaronder het nieuwe Regenerating Perennial Ryegrass (RPR).

Dit gras voor sportvelden is zelfherstellend, heeft de hoogste bespelingstolerantie en wordt onder meer toegepast op de voetbalvelden van topclubs als Ajax, Feyenoord, PSV, Arsenal en Juventus. Een andere recente innovatie is NutriFibre. Dit gras voor de veehouderij combineert voederwaarde en structuur voor gezonde koeien en een hoge melkproductie. Sinds 2004 draagt Barenbrug het predicaat Koninklijk.

Winnaars

Het Beste Familiebedrijf van 2015 is een initiatief van stichting Familie Onderneming. De verkiezing onderstreept het belang van familiebedrijven voor de Nederlandse economie. In Nederland zijn zo’n 260.000 familiebedrijven actief. Eerdere winnaars waren Westland Kaas (2014) en Gassan Diamonds (2013).