Barenbrug kleurt STRI rassenlijst geel

Barenbrug kleurt Bingley lijst geel: 12 keer goud voor Barenbrug rassen


Op de zojuist gepubliceerde STRI Turf Seeds 2012 zijn de rassen van Barenbrug traditiegetrouw te vinden op hoge posities. Voor 2012 heeft Barenbrug haar team aan sterke grasrassen wederom uitgebreid. Met succes, want in maar liefst 12 tabellen is Barenbrug op nummer 1 te vinden. Een greep uit de nieuwe gids:

Met stip op de eerste plaats in de categorie sport staat Barorlando. Dit zeer bespelingstolerante Engels raaigras vormt een zeer dichte zode en heeft een prachtig groene zomerkleur. Ook bij de categorie ‘greens Engels raaigras’ gaat Barenbrug er met het goud vandoor in 2012. Hier staat Bargold bovenaan.

Binnen de categorie ‘lawns’ heeft Barsignum (Engels raaigras) zijn positie van vorig jaar versterkt en gaat hij er in deze  categorie ook in 2012 met de nummer 1 positie vandoor.  Barsignum is een prima zodevormer en valt op door zijn extreme bladfijnheid en prachtige kleur in zomer én winter. 

Ook binnen de soort Descampsia caespitosa heeft Barenbrug de afgelopen jaren niet stilgezeten. De alom bekende Barcampsia krijgt een meer dan waardige opvolger: Barxera.  Het ras scoort hoog op zodedichtheid en heeft een superieur herstellingsvermogen. In zijn eerste jaar tussen de gevestigde namen neemt Barxera direct plaats op het hoogste ereschavot.
Bij rietzwenkgras gooit Barcesar de hoogste ogen in de tabel voor ‘lawns’ en mag hij zich met recht kampioen noemen in deze klasse. Barcesar is van Zuid-Europese origine maar heeft bewezen ook in noordwest Europa goed te presteren dankzij een uitmuntende zodedichtheid. De hoge bladfijnheid maakt het goed mogelijk Barcesar te combineren met veldbeemd of engels raaigras. 

Bij de fijn uitlopervormende roodzwenkgrassen blijven Viktorka en Barcrown in de top te vinden van zowel 'lawns’ als ‘greens’. Bij lawns staat Barenbrug met Barcrown op 1 binnen de gevestigde namen, bij de greens is deze eer voor Viktorka. Nieuw is Barprince, een prima all-rounder voor zowel gazons als greens.

Absolute topper over de gehele linie is Barlineus (gewoon roodzwenkgras) die bij de “New Cultivars” met superstip binnenkomt op de STRI lijst van 2012. Het ras heeft een extreem hoge resistentie tegen schimmels zoals Rooddraad. Op greens vertoont Barlineus een sublieme dichte zode die een prachtige kleur in de winter houdt. Het ras is door zijn fantastische prestaties met recht een belofte voor de toekomst.

Met twaalf eerste plaatsen laat Barenbrug zich eens te meer zien als innovator pur sang. Naast de ereplaatsen vestigen ook de rassen zonder een podiumpositie zich op solide plaatsen in de top van de rassenlijst. Het geeft Barenbrug een extra motivatie om ook in de toekomst met het best mogelijke team aan rassen superieure grasmengsels te ontwikkelen en op de markt te brengen.