Bert van Marwijk blij met Barenbrug gras

Een goed begin is het halve werk. In dat licht gloort er hoop aan de horizon voor Oranje, want bondscoach Bert van Marwijk heeft al laten weten meer dan tevreden te zijn over de huidige trainingslocatie, het stadion van Wisla Krakow. “We oefenen op een goede grasmat, dat is natuurlijk belangrijk”. 


Vertrouwde ondergrond
Tijdens het EK zullen het niet alleen Nederlandse spelers zijn die zich ophouden rond het veld van Wisla Krakow; ook de aanwezige grassprieten zijn van Nederlandse oorsprong. Ter voorbereiding van de trainingslocatie van het Nederlands elftal is het veld in Krakau doorgezaaid met graszaad van het Nederlandse familiebedrijf Barenbrug. “Van onze medewerkers op locatie had ik al begrepen dat het gras er prachtig bij ligt, dat Bert van Marwijk zich dan zo positief uitlaat over ons gras is de kroon op ons werk in Krakau”, aldus Barenbrug productmanager Jan van den Boom.

Positief over Barenbrug
Het is niet de eerste keer in de aanloop naar het EK dat de bondscoach van Oranje zich positief uitlaat over het gras. Na afloop van de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Slowakije liet Van Marwijk zich ook al lovend uit over de Barenbrug grasmat in De Kuip. "Dit blijft een geweldig stadion om in te spelen. Daarnaast ligt hier een fantastische grasmat”, aldus de bondscoach. Het Nederlands elftal en het Nederlandse Barenbrug gras lijken voor elkaar gemaakt.

Nederland sowieso in de finale
Wanneer Oranje zich in de finale weet te voetballen dan kunnen ze ook daar profiteren van hun positieve ervaringen op het Nederlandse gras. Ook in het stadion van Kiev is de grasmat namelijk doorgezaaid met het gras uit de gele Barenbrug zakken. Op die manier is Nederland ervan verzekerd dat Oranje het mooie voetbal kan laten zien op een voor het elftal vertrouwde ondergrond. Succes gegarandeerd?
Het Wisla Krakow stadion, thuisbasis van Oranje tijdens het EK van 2012