Christiaan Heijink nieuwe Internationaal Product Manager Voedergewassen bij Barenbrug

Christiaan Heijink is in dienst getreden als Internationaal Product Manager Voedergewassen. Heijink houdt zich in deze functie bezig met de ontwikkeling en introductie van producten op de internationale voedergrasmarkt.

 

Internationale sales ervaring

Christiaan Heijink (33 jaar) is de afgelopen jaren werkzaam geweest als International Sales Manager bij Alta Genetics en Swissgenetics. Hier was hij verantwoordelijk voor de verkoop van rundveegenetica naar verschillende gebieden in Europa, Noord-Amerika, Azië en Afrika. Voor zijn werk bij Swissgenetics heeft Heijink 6 jaar in Zwitserland gewerkt en gewoond.

Van gras naar glas

Heijink is opgegroeid op een melkveebedrijf en heeft daarna Dierwetenschappen gestudeerd in Wageningen. De “passie voor koeien” is hem dus met de paplepel ingegoten. “Als boerenzoon was ik me al vroeg bewust van het belang van goed gras en ruwvoer op het boerenbedrijf”, vertelt Heijink. “Ik kwam van jongs af aan met gras in aanraking: als kind reed ik al met de grasschudder rond”.

In zijn vorige functies hield Heijink zich bezig met de invloed van genetica op melk- en vleesproductie van de koe. Het spreekt hem aan om zich in deze functie weer meer op de voedingskant te richten. “Gras is een interessant product dat vaak wordt onderschat. De manier waarop een koe gras kan omzetten in een waardevol eindproduct is uniek. Gras en ruwvoer zijn de spil in efficiënte productie. “

 

Meerwaarde voor de veehouder

In zijn nieuwe functie bij Barenbrug is Heijink verantwoordelijk voor het ontwikkelen en introduceren van nieuwe producten voor de internationale voedergrasmarkt.

“Binnen de EU wordt steeds meer aandacht besteed aan het belang van het sluiten van nutritionele kringlopen. Grasland speelt hierin een grote rol en voor de veehouder valt op dit vlak nog veel winst te behalen. Het is mijn ambitie om de veehouders te helpen hun grasland optimaal te benutten”.