De Barenbrug Groep en RAGT Semences kondigen strategische samenwerking aan

Nijmegen – 22 augustus 2012 – De Koninklijke Barenbrug Groep en RAGT Semences maken vandaag bekend dat zij een wereldwijde strategische samenwerking aangaan op het gebied van grassen voor sportvelden, golfbanen en openbaar groen. In de overeenkomst krijgt Barenbrug de beschikking over deze grasvariëteiten van RAGT voor de verkoop wereldwijd, met uitzondering van de Franse markt. Beide bedrijven gaan bovendien samenwerken op het gebied van plantveredeling, rassenonderzoek en zaaizaadcoating.


“Deze overeenkomst maakt het mogelijk onze wereldwijde positie in grassen voor sportvelden, golfbanen en openbaar groen te versterken door de variëteiten van RAGT aan het Barenbrug portfolio toe te voegen” aldus Bastiaan Barenbrug, Voorzitter Raad van Bestuur van de Koninklijke Barenbrug Groep. “Hierdoor zijn we in staat een nog breder rassenassortiment aan te bieden aan onze klanten”. Claude Grand, Directeur van RAGT Semences geeft de volgende toelichting: “De samenwerking met Barenbrug is volledig in lijn met onze nieuwe strategie voor grassen. Het verbreedt onze expertise in onderzoek en biedt de mogelijkheid te diversifiëren en onze sterke positie op de Franse professionele markt verder uit te bouwen. 

De financiële details van deze transactie zijn niet bekendgemaakt.

Koninklijke Barenbrug Groep
De Koninklijke Barenbrug Groep is een familiebedrijf, gevestigd in Nijmegen (NL), met als kernactiviteiten plantenveredeling en de productie, marketing en verkoop van zaden van grassen en leguminosen. Met 25 vestigingen in 16 landen op 6 continenten is Barenbrug al meer dan 100 jaar toonaangevend in de graszaadindustrie. Barenbrug biedt lokale oplossingen, zowel in de gematigde als subtropische gebieden, voor de rundveehouderij, zuivel- en vleesproductie alsook het professionele gebruik van grassen voor sport, recreatie en openbaar groen. Voor meer informatie zie www.barenbrug.com. 

RAGT Semences
RAGT Semences, gevestigd in Rodez (Fr), is een toonaangevend zaadbedrijf. Het bedrijf opereert wereldwijd met 17 commerciële vestigingen voornamelijk in Europa. RAGT veredelt, produceert en verkoopt zaden van grote agrarische gewassen waaronder grassen, mais, granen, oliehoudende gewassen en peulvruchten. Het bedrijf heeft een sterke internationale researchorganisatie met een netwerk van 18 vestigingen in Europa. Op de Franse markt van grassen voor sportvelden, golfbanen en openbaar groen is RAGT actief met zijn vestiging Les GAZONS DE FRANCE. Voor meer informatie zie www.ragtsemences.com.

 

Contact

Barenbrug Holland BV : Jos van der Wielen – Algemeen Directeur
Telefoon +31 24 348 8114 – mobiel +31 6 1711 6348 – jvdwielen@barenbrug.nl

 

RAGT Semences : Carmen Vela – Communicatie Manager
Telefoon + 33 56 573 4226 – mobiel + 33 6 0702 7015 – cvela@ragt.fr