Doorzaaien, de oplossing voor uw ruwvoertekort

Veel veehouders hebben dringend behoefte aan meer ruwvoer. Goed onderhoud aan de weides betaalt zich direct terug in méér ruwvoer van een goede kwaliteit. GreenSpirit Doorzaai is speciaal samengesteld voor het herstellen van een bestaande weide.
De rassen in GreenSpirit Doorzaai kiemen bij zeer lage bodemtemperaturen, 6°C, en stoelen snel uit. Hierdoor is het mengsel geschikt voor doorzaai of inzaai in het vroege voorjaar (februari, begin maart), en het late najaar (oktober, november).

€400 meer melk per jaar
Uw weide jong houden levert direct veel geld op. Weides slijten en een lagere grasopbrengst van vijf procent betekent € 190,- per hectare per jaar minder aan ruwvoer of € 400,- euro aan melk. Door uw weides consequent door te zaaien houdt u uw weides in topconditie met als bijkomend voordeel dat de weide ook in het najaar gezond en smakelijk gras produceert.

Nummer 1 rassen
GreenSpirit Doorzaai is samengesteld uit de toprassen van de Rassenlijst. De rassen Dromara en Meltador staan in verschillende rubrieken op nummer 1 in de Rassenlijst. Deze toprassen leveren een hoge opbrengst, hoge voederwaarden en gezond en smakelijk gras.

Onderzoek
Naast Rassenlijstonderzoek worden de rassen van Barenbrug ook door Barenbrug getest. Alle rassen in het mengsel GreenSpirit Doorzaai hebben uitstekende resultaten bij ontkieming bij lage temperaturen en vestigen zich snel.

 

Voor meer informatie over GreenSpirit Doorzaai kunt u de folder downloaden.