Dow AgroSciences en Koninklijke Barenbrug Groep kondigen strategische samenwerking aan

Indianapolis (USA) en Nijmegen (NL), 29 juni 2012. Dow AgroSciences, een volledige dochteronderneming van de Dow Chemical Company (NYSE: DOW) en de Koninklijke Barenbrug Groep maken vandaag bekend dat zij een wereldwijde strategische samenwerking aangaan voor de ontwikkeling en verkoop van hoogwaardige genetica in voedergewassen.

 

In deze overeenkomst neemt Dow AgroSciences een minderheidsaandeel in Barenbrug Holding, moedermaatschappij van de Koninklijke Barenbrug Groep. Barenbrug krijgt hierbij de beschikking over genetisch materiaal voor de veredeling van hybride rassen van Brachiaria, het belangrijkste voedergras voor (sub)tropische klimaten.

 

Deze samenwerking stelt de twee ondernemingen in staat hun krachten te bundelen om een gemeenschappelijke visie op groei in de markt van voedergrassen te realiseren.
Barenbrug Holding start in Brazilië een nieuwe onderneming en bouwt een bewerkingsbedrijf  voorzien van de modernste technologieën op het gebied van schoning, coating en verpakking van zaden. Het bedrijf gaat zaden van hybride Brachiaria en andere tropische grassen en leguminosen produceren en verwerken voor Dow AgroSciences en Barenbrug.

 

"Wij zien uit naar de samenwerking met de Koninklijke Barenbrug Groep, marktleider op het gebied van veredeling en marketing van voedergrassen en leguminosen", aldus Antonio Galindez, President en CEO van Dow AgroSciences. "Deze samenwerking is een verbreding van ons huidige portfolio met zaden van voedergrassen, wereldwijd een zeer belangrijk gewas".

 

"Wij zijn enthousiast over de nieuwe samenwerking met Dow AgroSciences, een toonaangevende speler in zaden en genetica", aldus Bastiaan Barenbrug, Voorzitter Raad van Bestuur van de Koninklijke Barenbrug Groep. "Door samenwerking met Dow AgroSciences hebben wij toegang tot nieuwe technologieën, genetisch materiaal en versnelde entree in de markt van tropische voedergrassen met unieke genetica. Samen met Dow AgroSciences zijn wij in staat om verder te groeien, ook in de tropische klimaatgebieden wereldwijd".

De financiële details van deze transactie zijn niet bekendgemaakt.

 

Over Dow AgroSciences
Dow AgroSciences, gevestigd in Indianapolis, Indiana (USA), ontwikkelt hoogwaardige oplossingen voor gewasbescherming en plant-biotechnologie, die een bijdrage leveren aan de uitdagingen van een sterk groeiende wereldbevolking. Dow AgroSciences is een volledige dochteronderneming van Dow Chemical Company en realiseerde in 2011 een wereldwijde omzet van $5,7 miljard. Voor meer informatie zie www.dowagro.com of volg Dow AgroSciences op Facebook, YouTube of abonneer u op onze New Release RSS Feed.