Eredivisie speelt ook op RPR gras

Tijdens de Eredivisie groundsmandag bij ADO Den Haag werden RPR resultaten bij Manchester City FC en ADO Den Haag besproken en beoordeeld. Onderstaand een kort verslag.


Eredivisie groundsmandag bij Ado Den Haag

zondag 13 januari 2013

De jaarlijkse bijeenkomst voor de groundsmanagers van de Eredivisie is op donderdag 10 januari gehouden bij Ado Den Haag. Jan van den Boom, Barenbrug: 'Het is voor de clubs belangrijk om de kwaliteit van de velden te verbeteren. Drie leden van de Manchester City Groundmanagers staff waren ingevlogen om hun ervaringen bij de Engelse kampioen te delen met de Nederlanders.'

RPR toegelicht
De meeste Eredivisie clubs waren aanwezig op de inmiddels jaarlijkse bijeenkomst. Er was veel discussie over de beoordeling van velden en hoe dat vorm te geven binnen de eigen organisaties. Roy Rigby gaf een presentatie over het gebruik van de nieuwe grassoort RPR bij Manchester City FC. Bovendien was er gelegenheid om ook het hoofdveld van Ado Den Haag te bekijken dat ook met RPR is ingezaaid.


Meer samenwerking en uitwisseling
De bedrijven Barenbrug, ProGrass, Everris en SGL organiseren samen deze bijeenkomst waarin de uitwisseling van ervaringen en discussie centraal staan. 'Hoe meer samenwerking en uitwisseling er is tussen de clubs hoe beter de velden kunnen worden,' aldus Van den Boom. 

'De velden in Nederland worden steeds beter en het is prachtig om het enthousiasme te zien bij de Nederlandse groundsmanagers,' aldus Roy Rigby van Manchester City FC.

Bron: Fieldmanager