Familiebedrijven Award 2015

Familiebedrijven Award 2015Met trots mogen we u mededelen dat Barenbrug is genomineerd voor de Familiebedrijven Award 2015. Barenbrug is een familiebedrijf opgericht in 1904. Sindsdien staat onze bedrijfsnaam voor topkwaliteit die wordt gewaardeerd door klanten, groot en klein, van over de hele wereld.

Er is een onafhankelijke selectie uitgevoerd door het KPMG. Nadat KPMG een top heeft bepaald, kiest de vakkundige jury het winnende familiebedrijf. De bestuurder van deze familieonderneming treedt dan voor 1 jaar toe tot de jury. Op basis van acht criteria werden de bedrijven geselecteerd. Uiteraard voldeed Barenbrug aan deze randvoorwoorden. De acht criteria zijn:

  1. Aandeelhouders, Bestuur en Governance
  2. Familie en Cultuur
  3. Continuïteit (lange termijn denken en handelen)
  4. Financiële prestaties (rendement en financieringsstructuur)
  5. Groei (omzet, rendement en aantal medewerkers)
  6. Internationalisatie (in hoeveel landen actief?)
  7. Maatschappelijke betrokkenheid (rol in community, MVO-activiteiten)
  8. Innovatie (hoe innovatief?, patenten, R&D-kosten, productlanceringen, etc.)

 

Barenbrug is nu samen met twaalf andere familiebedrijven genomineerd. De vakjury zal hieruit de finalisten selecteren die in februari worden bekendgemaakt. Begin maart zullen deze finalisten een bezoek krijgen van de jury. Op basis van deze bedrijfsbezoeken zal de uiteindelijke winnaar van de Familiebedrijven Award 2015 worden gekozen in april. Vorig jaar heeft premier Rutte nog vele vragen beantwoord die speelden binnen het familiebedrijfsleven. Zo besteedt ook de politiek in Den Haag veel aandacht aan het familiebedrijf.