Franse stadions gebruiken revolutionaire gras-technologie.

Frankrijk staat komende zomer op zijn kop als de grootste Europese voetbalsterren het tegen elkaar opnemen, hun behendigheid laten zien en de hardste duels uitvechten. Om dat mogelijk te maken, dien je bij de basis te beginnen, het veld. Barenbrug France is in staat om alle voetbalstadions te voorzien van de beste grasmatten. Het hoofdingrediënt daarvoor is het RPR-graszaad. Het ijzersterke RPR is de laatste jaren ontzettend populair geworden in Frankrijk.

 

Revolutionaire gras-technologie  
RPR is een zelfherstellend Engels raaigras dat horizontale uitlopers vormt. Het is het eerste en enige Engels raaigras dat dit unieke kenmerk bevat. Concurrenten beweerden dat het nooit zou kunnen en toch is het Barenbrug gelukt. Het grote voordeel van gewoon Engels raaigras is de vestigingssnelheid. Met RPR komt daar de enorme sterkte bij, terwijl dezelfde snelheid behouden blijft. De horizontale uitlopers vormen een reusachtig netwerk van plantjes dat bijna niet kapot te krijgen is. Wanneer door bijvoorbeeld een harde tackle schade wordt aangebracht, treedt het zelfherstellende vermogen van RPR in werking. Binnen een mum van tijd is de grasmat dan weer intact.

Niet alleen voor de aanleg van nieuwe velden is het revolutionaire RPR de beste oplossing, ook bij het herstellen van bestaande velden bewijst RPR haar waarde. Regelmatig doorzaaien zorgt ervoor dat een beschadigd veld haar schoonheid en kracht weer terugkrijgt. Al met al is RPR het beste product voor de belangrijkste Europese wedstrijden komende zomer.Jarenlang succes op UEFA Euro Cup en FIFA World Cup

Barenbrug bewijst al jaren haar kennis en kunde in de sportwereld. Referenties bewijzen dit succes. Neem bijvoorbeeld het grasveld in het Olympisch stadion tijdens de spelen in Beijing. Of de velden tijdens het WK-voetbal in Zuid-Afrika, waar op het laatste moment graszaad van Barenbrug werd gebruikt om de velden te redden, en met succes. Ook in Polen en Oekraïne werden de Euro Cup velden doorgezaaid met graszaad van Barenbrug. Voormalig bondscoach Bert van Marwijk sprak er zijn grote waardering nog over uit. Het revolutionaire RPR was ook de basis voor geweldige velden tijdens de Confederations Cup in Brazilië. Het beste veld bij het WK voetbal in 2014 was het trainingsveld van het Nederlands elftal, RPR bewees haar grote waarde.

 

  

R&D en zaadproductie voor beste velden

Het veredelen van rassen tot ze perfect zijn voor de eindgebruiker is een belangrijk doel. Om dat doel te bereiken zijn er in bijvoorbeeld Frankrijk twee Research & Development locaties. Barenbrug heeft R&D locaties in het noorden en in het zuiden van Frankrijk omdat op die manier rassen en soorten in verschillende klimaten kunnen worden getest. Al die hectares proefvelden voor de ontwikkeling van dat ene perfecte plantje voor de juiste toepassing, is iedere keer weer een prachtig streven. Ook de zaadproductie van de graszaden voor gebruik in Frankrijk worden hoofdzakelijk in Frankrijk geproduceerd in opdracht van Barenbrug France. Voor de beste grasvelden van de Euro Cup vormt de filosofie van Barenbrug ‘Think global, act local’ een belangrijke garantie bij de keuze voor RPR, een revolutionair concept van zelf herstellend ijzersterk gras.     

Kies voor kwaliteit, kies voor Barenbrug
De jarenlange expertise en veredeling hebben er voor gezorgd dat de grassen van Barenbrug niet meer weg te denken zijn bij grote internationale evenementen. De beste wedstrijden vereisen de beste velden. De hele wereld kijkt komende zomer mee naar de belangrijkste Europese wedstrijden in Frankrijk, Barenbrug staat graag garant voor topkwaliteit velden.

 

Voor meer informatie over RPR, klik hier.