GreenSpirit Maaien kuilgras met de hoogste voederwaarde

GreenSpirit Maaien kuilgras met de hoogste voederwaardeEen maaiweide stelt andere eisen aan het gras dan een beweidingsweide. Allereerst moet het gras snel herstellen na een maaisnede. Bovendien moeten alle snedes smakelijk ruwvoer geven. Vanaf de derde snede is de resistentie tegen roest belangrijk. Door de hoge roestresistentie komen er minder schimmels in de kuil waardoor het kuilvoer gezonder en smakelijk is voor het vee.

GreenSpirit Maaien heeft alle eigenschappen voor een smakelijk gewas dat koeien gezond houdt en een hoge melkproductie levert.

 

Tetraploïd Engels raaigras

De eigenschappen van tetraploïd Engels raaigras zijn de laatste jaren sterk verbeterd. Met name de standvastigheid en de wintervastheid  van de nieuwste tetraploïde rassen zijn met sprongen vooruit gegaan. Dit zorgt ervoor dat onkruiden zoals kweekgras, paardenbloemen en muur geen kans krijgen zich te ontwikkelen. Spuiten tegen onkruiden is daardoor bijna overbodig. De verbeterde wintervastheid verlengt de levensduur van de weide. Een weide met GreenSpiritMaaien kan bij goed gebruik tien jaar meegaan. Maaiweides met Italiaansraaigras en Festulolium moeten veel eerder vervangen worden.

Nummer 1 rassen van de rassenlijstNummer op de Aanbevelende Rassenlijst

De tetraploïde rassen in GreenSpirit Maaien staan op de bovenste posities van de Aanbevelende Rassenlijst. De drogestof opbrengst van de nieuwe rassen ligt vijf procent hoger dan gemiddeld. Dat komt neer op 705 kilogram extra per hectare. Bovendien wordt het gras in het najaar goed gevreten vanwege de hoge roestresistentie.

Samenstelling*

Meltador                      Engelsraaigras tetraploïd   30%

Dromara/Meracoli        Engels raaigras tetraploïd  70%

*samenstelling afhankelijk van beschikbaarheid

Meltador

Meltador is een van de tetraploïde rassen in GreenSpirit Maaien. Het is het beste tetraploïde ras onder maaien van de Rassenlijst. Meltador heeft een 8,8 voor roestresistentie geeft een schimmelvrij najaarsgewas. Tevens heeft Meltador de hoogste voederwaarde waarbij de energie niet alleen in suiker zit, maar ook in goed verteerbare celwanden en in Omega vetzuren. Het hoge gehalte aan Omega vetzuren zorgt voor gezonde koeien met een goede drachtigheid.

Dromara

Dromara tetraploïd raaigras combineert een hoge opbrengst met een goede roestresistentie. Het ras geeft een opbrengst van 106 onder maaien en produceert de meeste massa van de in Nederland geteste rassen. Dankzij de uitstekende roestresistentie van 9,3 levert Dromara ook in het najaar schimmelvrij ruwvoer. Niet voor niets zit Dromara in de GreenSprit Maaien.