Introductie

Graag stel ik mijzelf aan jullie voor. Ik ben Petra Rietveld, kom uit Herveld

en ben ruim 13 jaar actief binnen het werkveld van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Ik heb bij verschillende, met name technische bedrijven gewerkt en diverse recruitmentwerkzaamheden uitgevoerd. Om steeds weer nieuwe organisaties te leren kennen en hen te helpen hun werkgeversverhaal te gaan vertellen geeft mij enorm veel energie. Zo kan ik organisaties helpen bij het aantrekken van nieuwe medewerkers.

Wanneer?

Vanaf 29 maart start ik bij Barenbrug met de opdracht Employer Branding. Wellicht zal een aantal van jullie denken: wat is dat, employer branding?

Eigenlijk is het niets meer en minder dan weten wie je bent als werkgever en dit ook uitdragen en vertellen. Voor Barenbrug is het belangrijk om niet alleen nu maar ook in de toekomst de juiste medewerkers te kunnen blijven aantrekken, een sterk employer brand helpt hierbij.

Hoe ga ik dat doen?

Een aantal medewerkers ga ik interviewen zodat ik een goed beeld krijg van de cultuur en bedrijfswaarde van Barenbrug. Dit vat ik samen in een rapport en ik ga een advies geven over welke employer branding activiteiten Barenbrug het beste kan inzetten.

 

De interviews werk ik uit tot verschillende artikelen die gebruikt kunnen worden op de website en de social mediakanalen. Uiteraard wordt dit artikel eerst met de geïnterviewde gedeeld voordat deze daadwerkelijk online komt. Met het publiceren van deze interviews dragen we direct bij aan een sterker employer brand.

 

Uiteraard werk ik in deze opdracht nauw samen met de afdeling HR en Communicatie. Degene die worden uitgenodigd voor een interview krijgen daarover bericht.

Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan en zal een aantal van jullie op korte termijn ontmoeten. En mocht er iemand vragen hebben dan mag je me natuurlijk altijd benaderen.

 

Groeten,

 

Petra Rietveld