Koninklijke Barenbrug Groep is Nijmeegse Onderneming van het Jaar 2016!

Op vrijdag 18 november is in De Vereeniging in Nijmegen, tijdens de achtste Verkiezing Nijmeegse Onderneming van het Jaar, de Koninklijke Barenbrug Groep uitgeroepen tot de Nijmeegse Onderneming van het Jaar 2016.

Koninklijke Barenbrug Groep

Bastiaan Barenbrug geeft leiding aan De Koninklijke Barenbrug Groep, welke is opgericht in 1904 en uitgegroeid tot een wereldwijd opererend familiebedrijf met de hoofdvestiging in Nijmegen. Barenbrug is de tweede speler in de wereld als het gaat om gras en levert met haar graszaden een substantiële bijdrage aan het oplossen van het wereldvoedselprobleem. Barenbrug's innovaties dragen bij aan een betere melk- en vleesproductie. Daarnaast zorgt Barenbrug voor duurzame en perfect bespeelbare voetbalvelden en golfbanen, waarbij aandacht is voor vermindering van de CO2 uitstoot en het gebruik van kostbaar water. De jury spreekt haar lof uit over de bijzondere bijdragen van Barenbrug aan belangrijke wereldwijde maatschappelijke thema’s.

 

Toegevoegde waarde voor Nijmegen

De wereld van graszaden is complex. Barenbrug investeert veel geld in grassenveredeling en innovatie. Het is een technologisch hoogwaardig bedrijf met aanzienlijke financiële risico’s. De koninklijke Barenbrug Group heeft als filosofie dat management development van binnenuit komt en niet van buitenaf. Via speciaal ontwikkelde programma’s worden talentvolle, ambitieuze mensen opgeleid tot graszaadspecialisten.

 

De Nijmeegse verkiezing

Bastiaan Barenbrug ontving de award uit handen van Antoine Driessen, directievoorzitter Rabobank Rijk van Nijmegen. De onafhankelijke jury bestond uit Theo Joosten (HAN), Jack van Poll (Nijmeegs Ondernemer van het Jaar 2015) en Margriet Schoevaart (bestuurslid Nijmeegs Ondernemerscafé).

De Verkiezing Nijmeegs Ondernemer van het Jaar en de Nijmeegse Ondernemerspitch is een breed Nijmeegs netwerkevenement en wordt mede gesteund door de zakelijk netwerk partners TPN West, NUL24, Huis voor de Binnenstad, Novio Tech Campus en VNO-NCW.