Late maisoogst vraagt om Bonsilage Mais

Late maisoogst vraagt om Bonsilage MaisNu het er naar uitziet dat veel maispercelen laat geoogst worden is extra aandacht voor het inkuilproces onontbeerlijk.

 

Mais die laat geoogst wordt heeft een laag suikergehalte. Dit vertraagt het conserveringsproces waardoor de vorming van gisten en schimmels meer kans krijgt. De melkzuurbacteriën in Bonsilage Mais bestrijden gisten en schimmels en versnellen het inkuilproces.

Maiskuilen behandeld met Bonsilage Mais zijn na zes tot acht 6 tot 8 weken stabiel en blijven na opening lange tijd vrij van broei en schimmels.

 

Gezonder en smakelijker ruwvoer
Maiskuilen behandeld met Bonsilage Mais zijn gezonder en smakelijker. Gisten en schimmels vreten de suikers uit de mais waardoor de mais minder smakelijk is voor het vee. Bovendien gaat hierdoor veel energie verloren. Mais zonder schimmels en gisten is naast smakelijker ook gezonder voor het vee. Schimmels produceren stoffen die de groei van pensbacteriën sterk remmen. Pensbacteriën zijn van groot belang voor de gezondheid van gezonde koeien en zorgen voor méér eiwit in de melk.

 

Toprendement
Door toevoeging van Bonsilage Mais vreet de koe meer ruwvoer en geeft méér melk per kilo mais. In combinatie met 12% minder inkuilverlies wordt iedere geïnvesteerde euro in Bonsilage Mais zes keer terugbetaald.