Oranje in Zuid Afrika op Nederlands gras!

Juni 2010 - Het Nederlands elftal speelt zijn trainingen in Zuid Afrika op Nederlands gras. De campus van Witwatersrand-Universiteit nabij Johannesburg is de thuisbasis gedurende het WK-toernooi voor het Nederlands elftal. Voor een optimale kwaliteit van het veld werd de grasmat nog in mei doorgezaaid met het Nederlandse SOS® graszaad van Barenbrug.

In april/mei zijn alle WK-trainingsvelden van de 32 ‘Team Base Camps' doorgezaaid met het SOS® graszaad. Alle landenteams verblijven tijdens het hele WK-toernooi op een van de ‘base camps' die verspreid liggen over het land. SOS® garandeert een zeer snelle vestiging en perfecte dichtheid van de grasmat. Zodoende zijn alle velden gebruiksklaar zodra de landenteams in Zuid-Afrika arriveren. Gras van topkwaliteit op de trainingsvelden is vereist omdat de velden het zwaar te verduren krijgen tijdens de vele trainingen.

Lage temperaturen
Tijdens deze Zuid Afrikaanse wintermaanden kan de temperatuur ‘s nachts erg laag zijn in een aantal provincies waaronder Gauteng. De trainingsvelden van het Nederlands elftal in Witwatersrand liggen bovendien op een ‘hoogte' van 1300m met minimumtemperaturen in de wintermaanden die rond het vriespunt liggen. In tegenstelling tot andere graszaadmengsels kiemt en groeit SOS®-gras erg goed onder deze omstandigheden.

SOS® - Super Over Seeding
Het supersnelle SOS® is door Barenbrug ontwikkeld in Nederland en wordt internationaal toegepast. Het graszaad wordt ook op de meeste Nederlandse eredivisievelden gebruikt waaronder Amsterdam Arena, Philips Stadion, De Kuip en de stadions van landskampioenen FC Twente en AZ. Want SOS® reduceert de ‘hersteltijd' van een grasmat tot een maand! 

 

Meer weten over SOS®, klik hier!