Barenbrug sluit overeenkomst voor overname Britse zadenspecialist Watson Group

14 maart 2023 – De Koninklijke Barenbrug Groep, wereldwijd marktleider in de graszaadsector, heeft een overeenkomst gesloten met betrekking tot de overname van Watson Group, een onafhankelijke zaad groothandel, door Barenbrug UK. De overname zal de activiteiten van Barenbrug in het Verenigd Koninkrijk versterken en tegelijkertijd Watson Group in staat stellen haar eigen groei te bestendigen.

 

Watson Seed, gevestigd in Schotland, is een familiebedrijf dat 33 jaar geleden werd opgericht door Johnny Watson, die deel uitmaakt van de derde generatie zaadhandelaren. Het bedrijf geniet een goede reputatie in de Britse zaadindustrie, met zowel retail- als groothandelsactiviteiten, en heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt. Barenbrug UK is al jaren een belangrijke leverancier van Watson Group en de bedrijven delen dezelfde waarden: integriteit, vertrouwen, kwaliteit en klantgerichtheid.

 

Deze bedrijven voegen ruime kennis op het gebied van retail toe aan Barenbrug en versterken tegelijkertijd de positie van het bedrijf op de Schotse markt. Daarnaast zorgt de overname ervoor dat Barenbrug, als aanvulling op haar beproefde grasveredelingsprogramma, de proeven en observatie van rassen die Watson Group op het eigen bedrijf uitvoert kan combineren met haar eigen Schotse rassenproeven. Hierdoor kan Barenbrug haar groei op de graszaadmarkt in het Verenigd Koninkrijk voortzetten.

 

Watson Group krijgt door de overname toegang tot Barenbrug’s deskundige kennis van graszaden, hoogwaardige genetica en materiaal, en technische ondersteuning. Deze middelen stellen Watson Group in staat om haar groei te bestendigen.

Na de overname blijven Barenbrug UK en Watson Group als afzonderlijke entiteiten opereren. Ze zullen dezelfde zakelijke relaties onderhouden en ervoor zorgen dat klanten de hoogwaardige diensten blijven ontvangen die ze gewend zijn. Tegelijkertijd zullen ze profiteren van elkaars expertise.

 

Johnny Watson, oprichter en eigenaar Watson Group: “Ik ben blij dat Watson Group wordt overgenomen door een bedrijf dat onze activiteiten echt begrijpt. Dit is een ontmoeting tussen twee bedrijven met een gedeelde toewijding aan gras van topkwaliteit. Met de geweldige middelen van Barenbrug - wereldwijde R&D, genetische knowhow en technische ondersteuning - kunnen we de uitdagingen van onze klanten nog beter aangaan. Er breekt een spannend nieuw hoofdstuk aan!”

 

Paul Johnson, directeur Barenbrug UK: “We zijn erg trots dat we Watson Group in de Barenbrug-familie mogen verwelkomen! De overname van Watson Group door Barenbrug UK weerspiegelt de kracht van onze langdurige relatie en de nauwe afstemming van onze ethos en waarden. Door Watson Group onderdeel te maken van ons bedrijf zullen we ons aanbod in Schotland aanzienlijk vergroten, onze bestaande locaties aanvullen en onze marktpositie in het hele Verenigd Koninkrijk versterken. Daarmee vormt het een belangrijke mijlpaal voor onze groeiende Britse vestiging!”

 

Meer informatie volgt zodra de overeenkomst is gesloten.

Over de Koninklijke Barenbrug Groep

Barenbrug, met haar hoofdkantoor in Nederland, is een familiebedrijf van de vierde generatie dat zich richt op onderzoek, ontwikkeling en productie van graszaden en peulvruchten voor de landbouw- en recreatiemarkt. Met meer dan 900 medewerkers, actief in meer dan 20 landen op zes continenten in alle belangrijke klimaatregio's, is het haar missie om de productiviteit van dieren te verhogen om de wereld te helpen voeden en het genot van groene ruimten te vergroten. Meer informatie is te vinden op www.barenbrug.com

Over de Watson-groep

Watson Group is een onafhankelijke zadenspecialist gevestigd in Schotland. Watson Group levert aan landgoederen, boerderijen en akkerbouwbedrijven in Schotland, Engeland, Wales en Noord-Ierland, hetzij rechtstreeks, hetzij via haar netwerk van aangewezen agenten en distributeurs. Het bedrijf heeft sterke banden met toonaangevende plantenveredelaars en organisaties die rassen testen, waardoor Watson Group de nieuwste grassoorten en het beste advies kan leveren om de zware uitdagingen van de huidige landbouwomgeving het hoofd te bieden. Meer informatie is te vinden op www.watsonseeds.com

terug