Rassenlijst 2016 met 5 nieuwe voeder(g)rassen voor GreenSpirit

Nieuwe rassen op de rassenlijst

Barenbrug levert een flink aandeel van de nieuwe rassen op de Rassenlijst gras 2016. De rassen Barhoney, Melonora en Tottenham zijn toegevoegd aan de lijst diploïd Engels raaigras laat doorschietend. Naast deze rassen is  Melspring toegevoegd aan lijst diploïd Engels raaigras middentijds doorschietend. Bij timothee is het ras Baronaise toegevoegd.

 

Laat doorschietende rassen hebben als voordeel dat het maaimoment flexibel is. Doordat ze laat in de aar schieten blijft de voederwaarde en het eiwitgehalte een langere periode op peil. Het gewas kan gemaaid worden indien het weer het toelaat. Bovendien blinken de nieuwe rassen uit in de resistentie tegen roest.

 

Naast laat doorschietende rassen, zijn er ook middentijdse rassen. Middentijdse rassen hebben meer massa in de eerste snede, maar een lagere voederwaarde over het hele jaar.

 

Timothee  is de smaakmaker in een mengsel en voegt extra structuur in het rantsoen toe.

 

Klik hier voor al onze GreenSpirit mengselsDe nieuwe toprassen komen in de GreenSpirit mengsels zodra de rassen beschikbaar zijn. Klik hier voor al onze GreenSpirit mengsels

 

Download hier de Rassenlijst voedergrassen 2106.