RPR gebruikt in de paardensport

Sinds enkele jaren wordt RPR gras gebruikt in de paardensport. Zo is het gras gezaaid op de renbaan van het Spaanse hippisch centrum Montenmedio en als ondergrond van de Longines Global Champions Tour in Estoril (Portugal). De keuze voor het zaaien van RPR gras werd gemaakt door Michel Poncelet, een bekende sportveldconsulent. Poncelet werkt al jarenlang samen met Barenbrug op het gebied van zaaien en beheer van sportvelden. 

 

Indrukwekkend snelle vestiging
Regeneration Perennial Ryegrass (RPR) bestaat uit zelfherstellend Engels raaigras met horizontale uitlopers. Kenmerkend voor RPR is dat het ijzersterk is, wat het geschikt maakt voor grasmatten die veel worden betreden. Sportveldconsulent Michel Poncelet roemt de snelle vestiging van RPR gras. “Indien de correlatie tussen de bodem en de bemesting goed is, is de vestiging van RPR indrukwekkend! Je kan hiermee tijd winnen ten opzichte van andere grassen”. Daarnaast is hij te spreken over de ziekteresistentie van RPR tegen bijvoorbeeld Fusarium, welke hij betitelt als “beduidend beter dan die van andere soorten.” 

 

RPR in de paardensport 
Poncelet gebruikt RPR al bij een veelvoud van sportclubs, zoals bijvoorbeeld in de Belgische voetbalstadions Anderlecht en Standard. Het gebruik van RPR in de paardensport is nieuw. Poncelet is één van de weinigen die op hoog niveau paardenrenbanen inzaait. “Op Montenmedio en in Estoril komen de beste ruiters van de wereld. Ik luister bij de keuze voor het gras goed naar de gebruikers. En met succes: Montenmedio is al 3 jaar uitgeroepen is tot beste renbaan van de wereld. Ik ben trots op dit succes, dat ik mede heb kunnen bereiken door de jarenlange samenwerking met Barenbrug”.

 

Sunshine tour en Longines Global Champions Tour
In Estoril in Portugal vindt in juli jaarlijks de Longines Global Champions Tour plaats, waar internationale springruiters aan deelnemen. Op het hippische centrum Montenmedio in Spanje wordt elk jaar in februari en maart de 6 wekende durende Sunshine Tour georganiseerd. Aan deze hippische wedstrijd nemen 450 ruiters uit 46 verschillende landen deel, met meer dan 1500 paarden. Montenmedio beschikt over de meest uitgebreide paardenfaciliteiten van Europa op het gebied van paardenrennen, springen, dressuur en eventing. Het centrum is speciaal ontworpen voor de organisatie van internationale en nationale wedstrijden in de paardensport.

 

 

 

Wilt u meer informatie over RPR? Bezoek onze RPR webpagina. RPR - Zelfherstellend Engels Raaigras

RPR staat voor Regenerating Perennial Ryegrass, ofwel zelfherstellend Engels raaigras: Engels raaigras dat horizontale uitlopers vormt, de zogenoemde determinate stolons. Deze uitlopers zorgen voor een natuurlijk netwerk in de bodem. Dit resulteert in een snel opkomende en bijzonder sterke grasmat. RPR gedijt goed op vele verschillende grondsoorten, wat het mengsel geschikt maakt voor veel verschillende doeleinden. Naast de RPR Sport- en Golfproducten is er nu ook een nieuw product, speciaal voor het gazon.

 

Wilt u meer informatie over RPR? Bezoek onze RPR webpagina.