Ryder Cup op gras van Barenbrug

De Ryder Cup is het belangrijkste toernooi waar mannelijke beroepstopgolfers in teamverband spelen. De 37ste Ryder Cup is gespeeld van 16-21 september ’08 op de Valhalla Golf Club in Louisville Kentucky, USA. Barenbrug is er uitermate trots op dat het zaaizaadpartner is bij de Valhalla Golf Club, gastheer van de Ryder Cup 2008. De beste spelers van de wereld willen alleen maar op het beste gras spelen en daarom is de Ryders Cup 2008 gespeeld op gras van Barenbrug.

Teamverband
De Ryder Cup is het belangrijkste toernooi waarbij mannelijke beroepstopgolfers in teamverband spelen. De wedstrijd wordt gehouden sinds 1927, mede op initiatief van de Amerikaan Samuel Ryder, die ook de beker heeft gedoneerd. Oorspronkelijk was het een wedstrijd tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In 1979 mochten voor het eerst ook spelers uit andere Europese landen deelnemen.
De deelnemende spelers worden door de captain van iedere ploeg geselecteerd op basis van hun prestaties tijdens het voorbije wedstrijdseizoen. De wedstrijd wordt om de twee jaar gehouden, om de beurt in de Verenigde Staten en Europa.

 

Supervisor Mark Wilson heeft er met zijn team alles aangedaan om zijn baan gereed te maken voor 24 van ’s werelds beste golfers. In 2004 al is Mark begonnen met de voorbereiding van de baan op dit toernooi. Jack Nicklaus heeft in overleg met de PGA of America bijna iedere hole aangepast. De laatste vier weken is hij overgaan op werkweken van zeven dagen. Hij en zijn 36 personeelsleden konden zich zo volledig richten op de golfbaan en de eisen die er aan gesteld werden.

Beste mengsels
In overleg met Christiaan Arends van Barenbrug USA heeft Mark Wilson de beste mengsels geselecteerd die de Ryder Cup wederom een succesvolle wedstrijd hebben gemaakt. De golfwedstrijd wordt elke dag door 45.000 toeschouwers bezocht, en meer dan 500 miljoen kijkers van over de hele wereld - het evenement wordt in 177 landen uitgezonden op televisie - hebben het evenement gezien.


De greens zijn ingezaaid met een mengsel van struisgrassen en voor de rough is gekozen voor een mengsels van rietzwenkgras en RTF. De semi roughs zijn ingezaaid met een speciaal door Barenbrug samengesteld veldbeemdmengsel dat rassen bevat die donker van kleur zijn. En voor de gedeeltes die niet gemaaid worden en in de schaduw liggen, is gekozen voor een mengsel van roodzwenkgrassen. Die hebben namelijk de eigenschap dat ze langzaam groeien en weinig meststoffen nodig hebben.