Samenwerking Barenbrug en Nuseed

Barenbrug Australia Pty Ltd en Nuseed Pty Ltd (“Nuseed Australië”), een 100% dochteronderneming van Nufarm Limited, hebben vandaag aangekondigd dat zij een officiële samenwerking zijn aangegaan, waarin Barenbrug Australië onderzoek en ontwikkeling, plantenveredeling en commercialisering van Nuseed’s sorghum- en zonnebloemportfolio uit zal voeren.

De samenwerking sluit sterk aan bij de strategische doelstelling van Barenbrug om een belangrijke speler te zijn in de summer crops in Australië, met een lange-termijn focus en voortdurende investeringen in R&D.

 

Vanaf 1 juli 2020 zal de R&D, verkoop en distributie van alle Australische Nuseed graansorghum, voedersorghum en zonnebloemgewassen in licentie worden gegeven aan Barenbrug. De Australische telers zullen toegang hebben tot dezelfde Nuseed-producten, die onder het merk Barenbrug worden verkocht.

 

Travis Rankin, General Manager van Nuseed Australië, “ Barenbrug bevindt zich in een sterke positie om de Australische boeren te voorzien van een uitstekende reeks hybriden van een nieuwe generatie, afkomstig uit de genetica in de Nuseed-pijplijn”.

Barenbrug’s Australische Managing Director, Toby Brown,  “De samenwerkingsovereenkomst geeft Barenbrug’s betrokkenheid aan bij investeringen in R&D die de  Australischelandbouw verder versterkt. We hebben een uitgebreid programma dat is gericht op innovatie en we kijken ernaar uit om samen met Nuseed nieuwe producten en tools te ontwikkelen voor sorghum- en zonnebloemtelers. Het is een volgende stap, na de recente opening van ons nieuwe en ultramoderne distributiecentrum, magazijn en zaadcoatingfaciliteit in Toowoomba. Barenbrug investeert voortdurend in Australië”. Barenbrug kijkt ernaar uit om samen met Nuseed het veredelingsprogramma voort te zetten, met als doel nieuwe en bestaande hybriden aan sorghum- en zonnebloemkwekers te leveren".

Over Nuseed

Nuseed levert wereldwijd hoge waarde door toegewijde service, lokaal bewezen canola, carinata, sorghum en zonnebloemzaad voor agrarische klanten en nieuwe, plantaardige oplossingen voor eindgebruikers.

Nuseed ontwikkelt inputkenmerken voor agronomische topprestaties, terwijl ze Beyond Yield™ gaan om plant outputkenmerken te commercialiseren met nieuwe waardes en marktkansen. Nuseeds Monola® en Omega-3 Canola, Onyx™ Sunflowers, Wholis™ en BMR Sorghum, en Carinata Renewable Fuel programma’s zijn allemaal voorbeelden van gepatenteerde gewassen, ontwikkeld voor specifieke eindgebruikers en geleverd door Nuseed Value Chains, gebouwd op branchesamenwerkingen.

Nuseed heeft meer dan 250 medewerkers in 11 locaties wereldwijd en twee Innovatie Centra van wereldklasse. Nuseed is opgericht in Australië in 2006. Inmiddels biedt het bedrijf  toonaangevend genetisch materiaal, geavanceerde moleculaire mogelijkheden, regionale R&D en commerciële proeven aan, met toegewijde teams in Australië, Europa, Noord- en Zuid-Amerika en met afzet in meer dan 30 landen. Nuseed is een 100% dochteronderneming van Nufarm Australia Ltd. (ASX:NUF). Voor meer informatie bezoek de website www3.nuseed.com.

Over Barenbrug

De Koninklijke Barenbrug Groep, met haar hoofdkantoor in Nederland, is een vierde-generatie familiebedrijf dat zich focust op onderzoek, ontwikkeling en productie van graszaden en gewassen voor agrarische- en recreatieve markten. Met circa 800 werknemers, actief in meer dan 20 landen en op 6 continenten in alle grote klimaatregio’s, is onze missie “to increase animal productivity to help feed the world and enhance the enjoyment of green spaces”. Onze operationele vestigingen zorgen samen voor een jaarlijkse omzet van meer dan 260 miljoen euro. Meer informatie is te vinden op www.barenbrug.com.

terug