SC Cambuur Leeuwarden vervangt kunstgras voor natuurgras van Barenbrug

Op 19 mei 2019 startte SC Cambuur met het verwijderen van haar kunstgrasmat. Het kunstgras wordt vervangen door natuurgras.

Geur van gras

Het publiek mist de geur van gras en de charme van modder aan de shirts. Echt gras past beter bij de club. Uit onderzoek onder de consumenten van SC Cambuur blijkt dat natuurgras beter bij de stijl van voetballen van SC Cambuur past. Daarnaast geven de spelers en technische staf van SC Cambuur de voorkeur aan natuurgras.

 

Een hoogwaardig veld

De grasmat wordt op korte termijn vervangen door natuurgras. Ingenieurs- en adviesbureau Grontmij heeft opdracht gekregen de vijf jaar oude kunstgrasmat te vervangen voor een hoogwaardig natuurgrasveld. Grontmij verwijdert de kunstgras- en sporttechnische laag waarna een nieuwe laag teelaarde wordt aangebracht, die wordt ingezaaid met graszaad. Overwogen is zoden aan te brengen, maar omdat met zoden ook de bodemsamenstelling van de toplaag moet worden veranderd is gekozen voor inzaai. Er is gekozen voor een speciaal stadionmengsel van Barenbrug. Soortgelijke mengsels zijn in meerdere stadions ingezaaid, waaronder bij PSV en AZ, waar men er zeer tevreden over is.

Half augustus moet het stadion weer beschikbaar zijn voor de eerste wedstrijden van SC Cambuur.

Bron: www.cambuur.nl

Lees meer over onze sportvelden mengsels

Ontdek hier het perfecte graszaadmengsel voor het inzaaien of doorzaaien van uw sportveld.

terug