Speelschade minimaal met RPR

RPR maakt het mogelijk om speelschade tot een minimum terug te dringen. De grassoort vormt met haar horizontale uitlopers een wapening in de zode, waardoor deze vele malen sterker is dan andere Engelse raaigrassen. Dit zorgt voor een unieke combinatie: een hoge betredingstolerantie en een snel zelfherstel zorgen voor een minimale speelschade en een goede conditie van uw  grasmat.   

Intensief bespeeld
Dat RPR zorgt voor een minimale speelschade wordt onder andere bewezen op het trainingsveld van Vitesse op sportcentrum Papendal. Erik van de Bunt en Evert Davelaar van de firma Agterberg zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van deze grasmat. Vier keer per dag, vijf dagen in de week zijn er teams op de nieuwe RPR grasmat aan het voetballen. “Het veld werd onmiddellijk intensief bespeeld, maar de speelschade bleek nihil”, zegt Davelaar als hij terugkijkt naar de eerste ervaringen. “Dit zorgde uiteindelijk voor een flinke afname van het aantal uren schadeherstel en een lijnrechte toename van de speeltijd. We hoeven niet bang te zijn voor speelschade: hoe meer de grasmat betreden wordt, hoe meer uitlopers er gevormd worden.”

De revolutie RPR
“RPR is echt een revolutie.” Vindt ook Theo van Benthum, fieldmanager bij NEC. ”Als test is RPR eerst op het trainingsveld in Nijmegen ingezaaid, “maar als ik het resultaat vooraf had geweten had ik RPR meteen op het stadionveld gebruikt. We hadden nauwelijks speelschade.” Na de succesvol afgesloten periode op het trainingsveld is  nu ook het stadion voorzien van RPR. De positieve geluiden in de sport bieden goede kansen voor RPR om zijn uitlopers uit te slaan in de sportwereld.

Bent u ook op zoek naar een sterke grasmat met het vermogen om zichzelf te herstellen? En bent u inmiddels overtuigd? Ga dan nu voor RPR!