'Dit is mijn manier om bij te dragen aan meer duurzaamheid in de zuivel- en foodsectoren.'

De toekomst voeden

Voor ons is duurzaamheid meer dan een woord. Wij bij Barenbrug zijn ervan overtuigd dat de echte winst te vinden is in duurzaam management en verantwoordelijke beslissingen. De sleutel naar een welvarende toekomst? Langdurige toewijding!

Energie besparen

Hoe kunnen we minder energie verbruiken, bijdragen aan het voeden van de wereld, het beste in onze mensen naar boven halen en een verschil maken voor de minderbedeelden in onze wereld? Op deze vragen ligt de focus bij al onze activiteiten. Door het aanbieden van duurzame gras- en voederoplossingen streven we ernaar de wereld een betere plek te maken.

Bronnen

Stel je eens voor: een brandende zon op de akker, insecten die de oogst verpesten, koud weer, waardoor het gras niet snel genoeg herstelt voor het nieuwe golfseizoen, tien miljard mensen die moeten eten terwijl de fossiele brandstoffen langzaam opraken. Hier komen wij in actie. Om verantwoordelijk om te kunnen gaan met onze schaarse bronnen, moeten we er efficiënter mee omgaan. Het goede nieuws? Gras kan meer oplossingen bieden dan je op het eerste gezicht misschien denkt. Om die reden ontwikkelen we producten die het gebruik van water, meststoffen en energie verminderen. Duurzame oplossingen voor dringende problemen.

Circulair gebruik

Wij faciliteren duurzame oplossingen, omdat we de wereld om ons heen koesteren. Zelfs de kleinste beslissingen, kunnen een enorme impact hebben. Om die reden kiezen we voor een circulair proces aangaande ons papiergebruik en investeren we in waterbesparende installaties. In de VS zijn we een van de eerste grote zaadbedrijven die groene energie genereren met onze geavanceerde zonnepanelen.

Toekomstbestendig

Om verantwoordelijke beslissingen te kunnen maken voor de komende generaties, vragen we advies aan ons Young Professional Advisory Committee. Onze jonge medewerkers adviseren de Raad over belangrijke onderwerpen, zoals gezondheid, veiligheid, innovatie, mondiale trends en HR-management. Alles wat belangrijk is voor onze toekomstige generaties. Frisse ideeën, nieuwe perspectieven, duurzame doelen: samen ontwikkelen we duurzame strategieën voor blije medewerkers, blije gebruikers en onze prachtige wereld.

Meer melk produceren

“Meer melk produceren met gebruik van mijn eigen gras is een van mijn uitdagingen. Het zorgt voor smakelijk voeder dat mijn prachtige kudde gezond houdt.”

 

Tim van Noord

Melkveehouder

Hellouw, Nederland

Economisch en duurzaam gras

Economisch en ecologisch verantwoord gebruik en beheer van gras heeft een prominente plaats binnen de ontwikkeling van producten door Barenbrug. Met de introductie van het kwaliteitslabel Green Earth helpt Barenbrug groenbeheerders met een duurzamer gebruik en beheer van gras.

Helping with Hands

Sommige dingen zijn onbetaalbaar, zoals een lach op iemands gezicht. De teams van Barenbrug zetten zich in voor een breed scala vrijwilligersprojecten. Bijvoorbeeld voor schoolspullen voor kinderen in Zuid-Afrika tot koken voor daklozen in de Verenigde Staten. Onze stichting Helping with Hands is het kloppende hart binnen ons bedrijf.

terug