Onderzoek en Ontwikkeling

De ontwikkeling van grassen en voedergewassen is onze kerncompetentie. Plantenveredeling zit in ons bloed en is het kenmerk van ons bedrijf en van onze merken. Wij zijn voortdurend bezig om met de nieuwste technologie en plantenveredeling toegevoegde waarde voor de gebruiker van grassen te creëren.

Onderzoek en ontwikkeling

Toegevoegde waarde

Onze research and development richt zich op de behoeften en eisen van de gebruiker, zelfs waar hij van droomt. Barenbrug’s R&D afdeling is inventief en heeft als doel om met wetenschappelijk bewijs de toegevoegde waarde van onze grassen te onderbouwen. Onze innovaties worden getest in officiële rassenproeven en bekleden topposities op aanbevelende rassenlijsten over de hele wereld.

 

Think global, act local

De Barenbrug Research and Development organisatie is gedecentraliseerd in 22 landen verdeeld over 5 continenten. Deze locaties bevinden zich in de belangrijkste klimaatregio’s op aarde. Deze strategie levert veel kennis op en innovatieve producten voor lokale toepassingen en -klimaatcondities. Daarnaast wordt deze organisatie aangevuld met een internationaal netwerk van samenwerkingsverbanden en strategische allianties met vooraanstaande universiteiten, onderzoeksinstituten en partnerbedrijven.  Deze partnerschappen stellen ons in staat om het beste te halen uit de plantengenetica en zaadtechnologieën .

Ontwikkelingen in grassen en voedergewassen

Innovatie is de drijvende kracht achter onze toekomstige wereldwijde groei. Een uitgebreid portfolio van grassen en voedergewassen stelt ons in staat een belangrijke bijdrage te leveren aan de productiviteit van landbouwbedrijven en aan de graskwaliteit van sport- en recreatiefaciliteiten over de hele wereld.

 

Een aantal van onze interessante innovaties in de afgelopen jaren zijn geweest:

  • BarOptima PLUS E34: is een revolutie in rietzwenkgras voor ruwvoerproductie in de melkveehouderij. Dit ras is ontwikkeld in combinatie met de revolutionaire werking van endofyt E34, voor een topprestatie onder extreme klimatologische omstandigheden.
  • SOS: is een grasconcept dat op een duurzame wijze de bespeelbaarheid van een sportveld gedurende de winter verlengt. SOS kan zelfs in de winter bij lage temperatuur worden toegepast.
  • Water Saver: zorgt voor een gezonde, sterke en groene grasmat in extreem droge omstandigheden en bij hoge temperaturen. 
  • RPR, een zelfhestellend Engels raaigras dat uitlopers vormt, het eerste Engels raairas met dit specifieke kenmerk voor sportvelden, golfbanen en gazons. Door zijn uitlopers is RPR vele malen sterker dan andere soorten Engels raaigras, terwijl het wel de zelfde snelheid behoud.

 

Innovatie is de kern van alles wat we doen. Wij richten ons op het sneller introduceren van meer innovaties voor meerdere markten.

Ontwikkeling van duurzaam bodemleven met goedaardige schimmels

 

 

Project Mycoat

Er bestaat vanuit de markt een groeiende vraag naar duurzame producten met een hoge kwaliteit, waarbij het gebruik van chemische middelen, zoals kunstmest en pesticiden, zoveel mogelijk wordt geminimaliseerd. Ook willen akkerbouwers en graszaadproducenten graag hoog productief blijven produceren, maar treden er vanwege gronduitputting en verdichting steeds vaker problemen op met de bodemkwaliteit waardoor de productie achter blijft.

Een duurzame aanpak gericht op versterking van het bodemleven met goedaardige schimmels, mycorrhizaschimmels, maakt een duurzame groei van gras, een verhoogde productie en een betere graskwaliteit mogelijk.

Daarbij wordt uitgegaan van een gereduceerd gebruik van kunstmest en pesticiden in combinatie met biologische bemesting. Implementatie van deze aanpak is op basis van huidige methodes echter bewerkelijk. Eind gebruikers hebben behoefte aan praktische oplossingen om deze aanpak zonder additionele investering van tijd en geld te kunnen toepassen. Het coaten van zaden met mycorrhizaschimmels is een mogelijke oplossing: praktisch en (kosten)effectief.

Het project Mycoat, een EFRO-project binnen OP-Oost, is gericht op de ontwikkeling van een innovatieve zaadcoating voor gramineae. Binnen dit project werken Biomygreen, Barenbrug en Schmits Chemical Solutions samen aan de ontwikkeling van een innovatieve zaadcoating voor soorten behorend tot de gramineae, die het toepassen van mycorrhizaschimmels praktisch en (kosten)effectief maakt.

 

 

terug