Gras is echt groen

natuurlijk grasGras komt bij goed onderhoud naar voren als een duurzaam, milieu- en CO2-vriendelijk product. Een voetbalveld legt per jaar bijvoorbeeld veel CO2 uit de lucht vast. Dit is voor sportveldbeheerders en -beleidsmakers heel belangrijk in de argumentatie en besluitvorming rond de keuze tussen kunstgras en natuurlijk gras

 

Mogelijkheden om de milieu-impact van een grassportveld verder te minimaliseren moeten vooral gezocht worden in het onderhoud: het reduceren van het gebruik van minerale meststoffen en brandstof. Plantum en het Productschap Akkerbouw hebben opdracht gegeven om onderzoek te doen naar deze impact, en de bevindingen vast laten leggen in de brochure 'Gras is echt groen'.

Barenbrug Sidekick: Advies bij in- en doorzaaien Barenbrug Sidekick - Jouw app voor perfect gras

Gras is een groene keuze, helaas is het gras zelf niet altijd even groen. Hier heeft Barenbrug het antwoord op, de Barenbrug Sidekick app. Het blijkt namelijk dat het in de praktijk soms lastig is om een bepaald mengsel te kiezen en dan ook nog te weten wanneer dit moet worden in- en/of doorgezaaid. Hiervoor heeft Barenbrug nu de handige app Barenbrug Sidekick ontwikkeld om de gebruiker te helpen. Via de app is het mogelijk om de grasmat te beoordelen, grassen te herkennen en op basis daarvan advies en tips te krijgen. 

Klik hier om Barenbrug Sidekick te downloaden