Greenkeeper of the Year 2014

Greenkeeper of the year 201423 januari 2014 - Koert Donkers is op donderdagavond 16 januari jongstleden uitgeroepen tot Greenkeeper of the Year 2014. Donkers is hoofdgreenkeeper bij golfbaan Princenbosch. De uitreiking vond plaats op Golfpark Almkreek.

 

Voor het eerst in de geschiedenis werd er een Greenkeeper of the Year gekozen in Nederland of België. Zo kwam men tot 50 kandidaten waaruit vervolgens 5 genomineerden werden gekozen. Koert Donkers kwam hier als beste uit de bus. Naast de winnaarsschaal krijgt Donkers een masterclass aangeboden bij de Winston University in Duitsland.

Koert DonkersKoert Donkers
Door de jaren heen heeft Koert Donkers (41) behoorlijk in zichzelf geïnvesteerd. Zo heeft hij als hoofdgreenkeeper zijn zaken goed voor elkaar op golfbaan Princenbosch. Donkers is lid van het managementteam en neemt veel initiatief op van allerlei terreinen die van belang zijn voor de golfbaan. Donkers vindt zijn verkiezing tot Greenkeeper of the Year een grote eer. Daar voegde hij direct aan toe dat het onderhoudswerk op een golfbaan samen met een professionele ploeg wordt gedaan. “Zonder hen had ik niet kunnen bereiken wat ik nu bereikt heb, namelijk bekendheid en waardering”, aldus Donkers over zijn team van greenkeepers.

Meest duurzame gras voor golfGrasmengsels van Barenbrug
Bij golfbaan Princenbosch is men al jaren zeer tevreden met het graszaad van Barenbrug. Zo zijn al vele greens, fairways en tees ingezaaid met roodzwenkmengsels (Bar Fescue en Bar Fescue Plus) van Barenbrug. Deze mengsels zijn allround inzetbaar en om die reden ook zeer gewild bij Greenkeeper of the Year Donkers. Goede eigenschappen van deze mengsels zijn: een hoge ziekteresistentie, het hele jaar groen en uitstekende bestandheid tegen kort maaien. Bovendien mogen beide mengsels het Green Earth keurmerk dragen. Wilt u meer weten over deze mengsels, klik hier voor Bar Fescue en klik hier voor Bar Fescue Plus.

Duurzaam Golfbaan Beheer
Princenbosch heeft net als Barenbrug oog voor een goed duurzaamheidsbeleid. De golfbaan heeft jarenlang deelgenomen aan het programma van Duurzaam Golfbaan Beheer (DGB). Barenbrug sluit met haar Green Earth keurmerk naadloos aan op dit duurzame beleid. Een mengsel komt in aanmerking voor een Green Earth keurmerk als het gras voldoet aan de volgende kwaliteiten:

 

Voor meer informatie over het Green Earth label, klik hier

Barenbrug Sidekick: Advies bij in- en doorzaaienBarenbrug Sidekick - Jouw app voor perfect gras

Koert Donkers heeft een hele prestatie neergezet. Echter is een perfecte grasmat niet onmogelijk voor ieder ander. Barenbrug heeft de Sidekick app ontwikkeld om de gebruiker te helpen. Elke grasmat is uniek en dat zorgt ervoor dat het in de praktijk soms lastig is om een bepaald mengsel te kiezen en dan ook nog te weten wanneer dit moet worden ingezaaid en/of doorgezaaid. Via de app is het mogelijk om de grasmat te beoordelen, grassen te herkennen en op basis daarvan advies en tips te krijgen.

Klik hier om de Barenbrug Sidekick app te downloaden