Horse Master

Je wilt als paardenhouder het beste voor je paard. Hierbij hoort ook een weide, waarin je paard veilig een sprintje kan nemen en waarin gras groeit dat gezond is voor je paard.
Helaas grazen in de praktijk nog veel paarden in een weide met koeiengras of een weide met veel open plekken, met alle nare gevolgen van dien.


Als eerste bevat goed paardengras veel structuur en een laag fructaangehalte. De darmen van het paard kunnen te veel fructaan (suiker) niet verwerken met hoefbevangenheid als gevolg. Gras dat ontwikkeld is voor koeien bevat juist veel fructaan, omdat koeien dit nodig hebben voor de melkproductie.


Als tweede grazen paarden anders dan koeien. Paarden bijten het gras kort boven de grond af. Dit vereist gras met een laag groeipunt, zodat het gras na afgrazen weer snel hergroeit om kale plekken in de weide te voorkomen.

Bovendien moet een paardenweide over een sterke zode beschikken, zodat hij bestand is tegen het dagelijkse sprintje door de weide.


Horse Master is speciaal ontwikkeld voor gebruik door paarden. Wil je je weide uitsluitend maaien voor de winning van hooi of kuilvoer voor paarden? Dan is Hay Master de beste keuze. Op deze website lees je alles over paardenweides. Mocht je na het lezen nog vragen hebben, dan kan je je vraag sturen naar info@barenbrug.nl.

 

Wij wensen je veel succes met je paardenweide.

 

Barenbrug Holland

terug