Renoveren van uw gazon

 

 

 

 

 

 

 

 

Grondverbeteraars of meststoffen?

In het algemeen bestaat grondverbetering uit het verbeteren van de bodemsamenstelling. Meststoffen dienen ervoor om de grond te voorzien van de voedingsstoffen die nodig zijn om goede prestaties te leveren. In beide gevallen gaat het erom de vruchtbaarheid van de grond te verbeteren en het rendement te optimaliseren.

Grondverbeteraars zijn minder bekend dan meststoffen. Toch zijn ze erg nuttig om de grond los te maken en de hoeveelheid voedingsstoffen te ‘regelen’ waardoor de grond gemakkelijker te bewerken is.

Het is nodig om meerdere malen per jaar meststoffen toe te dienen. Een eerste keer bemesten in het najaar dient om de grond voor te bereiden op de winter en zorgt ervoor dat uw gazon beter presteert wanneer het in het voorjaar weer gaat groeien. In het voorjaar kunt u meerdere malen een stikstofrijke kunstmest toedienen om uw grasveldje te stimuleren en te garanderen dat het langer mooi groen blijft.

 

Zorg goed voor uw gras in de winter

In hartje winter kan de vrieskou, als u niet uitkijkt, zich ontpoppen tot een gevaarlijke vijand van uw gazon.

Indien u namelijk uw auto op het gras parkeert midden in de winter dan zal het gras bevriezen en dood gaan. Zorg er ook voor dat uw kinderen niet over het gras gaan glijden: de gevolgen zullen even rampzalig zijn.

Laatste advies: gebruik geen zout om de sneeuw van de paden tussen het gras te verwijderen. Hierdoor kan het gras ook afsterven. Gebruik liever een ontdooiende kunstmest, dat is minstens zo efficiënt.

 

Hoe een oud gazon renoveren zonder opnieuw in te zaaien?

Maai het gras kort om de groei van het oude onkruid af te remmen. Behandel indien nodig het mos met een anti-mos product. Zodra het product zijn werk heeft gedaan, het gazon stevig harken om het plantafval te verwijderen en de grond los en luchtig te maken (=verticuteren). Zaai regelmatig Herstel SOS gazon in. Goed sproeien en vochtig houden totdat het nieuwe gras geworteld is.