Bar Power RPR®

IJzersterk zelfherstellend gazon!

  • IJzersterk
  • Snel resultaat
  • Fijnbladig siergazon
  • Quick repair
  • Tough and easy
  • Play and sport
  • Dry and strong
  • Shadow and sun
  • Dense and self-sufficient

 

RPR® - Zelfherstellend Engels raaigras inside!

RPR® is een zelfherstellend Engels raaigras dat uitlopers vormt. Door de uitlopers is RPR® vele malen sterker dan andere soorten Engels raaigras, terwijl het wel dezelfde snelheid behoudt. Het resultaat is een zelfherstellend Engels raaigras dat prima bestand is tegen betreding en waarvan de optische kwaliteit hoog is. Zo is RPR® geschikt voor gazons in tuinen, parken en trapveldjes. Het succes van RPR® is al bewezen op sportvelden en golfbanen.

 

Zelfherstellend

RPR® vormt de zogenaamde ‘determinate stolons’. Dit zorgt voor een soort netting in de zode waardoor de grasplantjes met elkaar verbonden zijn. Hierdoor wordt het gras niet snel weggeschopt en is er dus weinig schade. Zo is uw grasmat bijna niet kapot te krijgen. Mocht het toch kapot gaan, dan treedt het zelfherstellende vermogen van RPR® in werking.


Als u meer wilt weten over de RPR® technologie, ga naar www.barenbrug.nl/rpr.

 

 

Snel en sterk

Met Bar Power RPR® wordt voor het eerst sterkte en snelheid in één soort gebonden. Lang wachten op de eerste betreding van uw gazon is verleden tijd. Doordat de grasmat zo goed sluit, kan het al snel intensief betreden worden. Normaal gesproken wordt veldbeemdgras voor sterkte gebruikt. Hier wordt dan Engels raaigras aan toegevoegd voor de snelheid van vestiging. De opkomst en vestiging hiervan is weliswaar zeer vlot, maar de betredingstolerantie laat te wensen over. Bar Power RPR® combineert snelheid en sterkte en is daardoor zeer goed te betreden.

 

 

 

Snelle vestiging en dichte zode

Het Engels raaigras in Bar Power RPR® zorgt voor een zeer snelle vestiging. Door het aandeel roodzwenkgras wordt het gazon zeer dicht. Binnen mum van tijd na inzaai komen de grasplantjes op en samen vormen zij een zeer dichte zode die wel tegen een stootje kan.

 

 

 

Breed inzetbaar
Bar Power RPR® is inzetbaar voor veel verschillende doeleinden. Of het nu in uw tuin, op het plaatselijke trapveldje of in het park is. Ook voor looppaden die het stevig te verduren krijgen is Bar Power RPR® erg goed geschikt. Uiteraard is niet alleen stevigheid belangrijk. De decoratieve waarde van Bar Power RPR® is ook erg goed. Een snelle, stevige en prachtige grasmat is het gevolg. Bar Power RPR® gedijt op vele verschillende grondsoorten en is daardoor een geweldig voordeel voor bijvoorbeeld de hovenier.

 

Voor inzaai en doorzaai
Duurzaam gebruik van graszaad is zeer belangrijk. Bar Power RPR® is geschikt voor inzaai en doorzaai. Hierdoor hoeft u maar één mengsel te kopen en dat scheelt geld. Bar Power RPR® kan al in maart worden gezaaid waar dat bij reguliere mengsels vaak pas in mei kan. Het doorzaaien van de grasmat is belangrijk om het in optimale kwaliteit te houden. Wanneer er wordt doorgezaaid met een ander mengsel kan er kleurverschil optreden. Doordat Bar Power RPR® geschikt is voor inzaai én doorzaai heeft u het jaar rond een mooi groen gazon van topkwaliteit.

 

 

Hoge ziekteresistentie
Bar Power RPR® bestaat uit fijnbladig Engels raaigras, RPR®-technologie, roodzwenkgras en roodzwenkgras met fijne uitlopers. Dit is een erg sterk mengsel dat dankzij het roodzwenkgras een hoge ziekteresistentie behoudt in de dichte grasmat.

 

Minder onkruid
Bar Power RPR® vormt door haar uitlopers een zeer dichte grasmat. Onkruiden en ongewenste grassen worden als het ware weggedrukt. De combinatie van stevigheid en snelheid zorgt ervoor dat Bar Power RPR® de strijd aangaat met deze onkruiden en ongewenste grassen. Straatgras kan funest zijn voor het gazon. Wanneer het zich eenmaal heeft gevestigd is het niet meer weg te krijgen. Het lijkt mooi groen, maar kan uw gazon compleet beschadigen. Bar Power RPR® gaat wél de strijd aan met straatgras.

Voor meer informatie over straatgras, ga naar www.barenbrug.nl/poa-annua

 

RPR® - IJZERSTERKE video
Specificaties
Vestigingssnelheid
Snel
Stikstofbehoefte
Hoog
Groeisnelheid
Snel
Zaaidichtheid per 100 m²
2-3kg
Zaaidichtheid per m²
20-30g
Maaihoogte
20-40 mm
Verpakking
0,5, 1, 2, 5kg
Zaai diepte
5-10mm
Hogere betredingstolerantie
Hogere droogtetolerantie
Snellere vestiging
Geschikt voor in de schaduw
Fijnbladiger
Minder onderhoud mogelijk
Minder kunstmest nodig
Hogere ziektetolerantie
Zelf herstellend
Ontkieming bij een lage temperatuur
Snellere ontkieming
Betere winterhardheid
Groei in het vroege voorjaar
Gazon/openbaar groen

Gras is essentieel in ons leven. Het ligt in onze tuinen en parken. Niet alleen de praktische toepassing ervan is belangrijk, maar ook het esthetisch aspect en het vermogen om lucht en water te zuiveren. Een doordachte keuze van het graszaadmengsel verhoogt uw gazonplezier voor vele jaren!

Gras is essentieel in ons leven. Het ligt in onze tuinen en parken. Niet alleen de praktische toepassing ervan is belangrijk, maar ook het esthetisch aspect en het vermogen om lucht en water te zuiveren. Een doordachte keuze van het graszaadmengsel verhoogt uw gazonplezier voor...

Gras is essentieel in ons leven. Het ligt in onze tuinen en parken. Niet alleen de praktische toepassing ervan is belangrijk, maar ook het esthetisch aspect en het vermogen om lucht en water te zuiveren. Een doordachte keuze van het graszaadmengsel verhoogt uw gazonplezier voor vele jaren!

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop
Klik hier voor het
antwoord op de
veelgestelde vragen
Vraag & antwoord
Bekijk hier het
laatste Sport &
Recreatie-nieuws
Vaknieuws