Lawn Clover

Creëer een zelfvoorzienend gazon

 • Bespaar op kosten voor kunstmest
 • Bestendig tegen droogte
 • Puur of in combinatie met gras
 • Het hele jaar door groen
 • Dicht gazon
 • Quick repair
 • Tough and easy
 • Play and sport
 • Dry and strong
 • Shadow and sun
 • Dense and self-sufficient
 • Biodiversity

Bespaar op kosten voor kunstmest en water

Lawn Clover van Barenbrug bestaat uit witte klaver met kleine blaadjes die tegen droogte kunnen. Lawn Clover bindt stikstof uit de lucht en geeft het vrij aan de bodem, waardoor het ten goede komt aan de groei van gras. Zo creëer je een zelfvoorzienend gazon waarvoor geen kunstmest meer nodig is. Lawn Clover kan redelijk goed tegen droogte en helpt je om de droge periodes in de zomer te overbruggen.

Het Lawn Clover product is verrijkt met een zaadbehandeling. Dit zorgt ervoor dat jouw klaver de maximale hoeveelheid stikstof vastlegt. Het kiemende zaadje heeft zo een vliegende start.

 

Puur of in combinatie met gras

Lawn Clover kan worden ingezet als monocultuur of in combinatie met gras. Gazons met alleen Lawn Clover zijn het beste als ze licht tot gemiddeld worden belopen. Als het wordt gecombineerd met gras, is het uitermate geschikt voor sportgazons. Lawn Clover kan goed met alle grasmengsels van Barenbrug worden gecombineerd. Vergeet alleen niet om minder kunstmest te gebruiken!

 

Het hele jaar door groen

Lawn Clover groeit het hele jaar door. Op het moment dat gras (overgaat op) de winterstand, zorgt Lawn Clover ervoor dat het gazon zijn mooie groene kleur behoudt.

 

Dicht gazon

Maai regelmatig en dan krijgt jouw gazon (gemengd) met Lawn Clover een dichte structuur en heeft onkruid minder kans om te overleven. Hoe vaker je maait, hoe fijner alles eruit komt te zien. Een bijkomend voordeel is dat je gazon minder last heeft van plekken waar huisdieren hebben geplast en er ook sneller van herstelt. Lawn Clover komt ten goede aan de biodiversiteit. Het is een duurzame keuze!

Specificaties
Vestigingssnelheid
Gemiddeld
Stikstofbehoefte
Zeer laag
Groeisnelheid
Snel
Zaaihoeveelheid per m2 puur
10g
Zaaihoeveelheid gemengd
50g /1kg gras
Maaihoogte
20-30mm
Verpakking
500g
Zaaidiepte
5mm
Hogere betredingstolerantie
Hogere droogtetolerantie
Snellere vestiging
Geschikt voor in de schaduw
Fijnbladiger
Minder onderhoud mogelijk
Minder kunstmest nodig
Hogere ziektetolerantie
Zelf herstellend
Ontkieming bij een lage temperatuur
Snellere ontkieming
Betere winterhardheid
Groei in het vroege voorjaar
Gazon/openbaar groen

Gras is essentieel in ons leven. Het ligt in onze tuinen en parken. Niet alleen de praktische toepassing ervan is belangrijk, maar ook het esthetisch aspect en het vermogen om lucht en water te zuiveren. Een doordachte keuze van het graszaadmengsel verhoogt uw gazonplezier voor vele jaren!

Gras is essentieel in ons leven. Het ligt in onze tuinen en parken. Niet alleen de praktische toepassing ervan is belangrijk, maar ook het esthetisch aspect en het vermogen om lucht en water te zuiveren. Een doordachte keuze van het graszaadmengsel verhoogt uw gazonplezier voor...

Gras is essentieel in ons leven. Het ligt in onze tuinen en parken. Niet alleen de praktische toepassing ervan is belangrijk, maar ook het esthetisch aspect en het vermogen om lucht en water te zuiveren. Een doordachte keuze van het graszaadmengsel verhoogt uw gazonplezier voor vele jaren!

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop
Klik hier voor het
antwoord op de
veelgestelde vragen
Vraag & antwoord
Bekijk hier het
laatste Sport &
Recreatie-nieuws
Vaknieuws