Premio

Zeer vroeg rijp en vroege voorjaarsontwikkeling

Premio is een van de vroegste rassen en ontwikkelt zich al vroeg in het voorjaar. Hierdoor is het ras zeven tot tien dagen eerder te dorsen dan een middenvroeg ras het levert het ras gelijke opbrengsten als een laat tarweras. Vroege oogst geeft minder oogst risico’s (betere spreiding en meer kans op goed weer) en geeft een hogere garantie op optijd kunnen zaaien van de groenbemester. Premio is ook zeer geschikt om laat te zaaien!

Hoge opbrengst en goed hectoliter gewicht

Op Proefbedrijf Ebelsheerd en bij Barenbrug Research scoort Premio jaar op jaar een zeer goede opbrengst en hectoliter gewicht. Op de kleilocaties produceeert Premio gemiddeld 12 ton per hectare.

 

Opbrengste Premio 2015


Top kwaliteit – baktarwe

 

 

Goede eigenschappen van Premio

Premio heeft een uitstekenderesistentie tegen bladvlekkenziekte, is goed resistent tegen meeldauw en gele roest en scoort gemiddeld op resistentie tegen aarfusarium. Premio is een zeer stevige tarwe.

 

Gebaseerd op waarnemingen Nederlandse proeven en gegevens van officieel Duits rassenonderzoek.

Korrelopbrengst
Stevigheid
Gezondheid
Vroegrijpheid
Kwaliteit
Hoe beoordeelt u dit product.
Uw naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Wintertarwe

Voor een hoog saldo zijn rassen met een hoge opbrengst, goede gezondheid en stevigheid belangrijk. Daarnaast is een ideale bakwaarde of brouwkwaliteit nodig voor een vlotte afzet. Hiervoor test Barenbrug jaarlijks honderden nieuwe rassen van wintertarwe, zomertarwe en zomergerst uit diverse...

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop