NL Greenlabel - duurzame inzet van gras

NL Greenlabel fungeert als een belangrijke schakel tussen burgers, bedrijfsleven en  overheden om duurzaamheid, vanaf het ontwerp tot realisatie en beheer, te borgen. Gras kan een grote rol spelen in het streven naar duurzaamheid en hiermee een gezonde buitenomgeving realiseren. Als partner van NL Greenlabel is Barenbrugs gras groener dan ooit!

NL Greenlabel

NL Greenlabel, opgericht door Lodewijk Hoekstra en Nico Wissing, streeft naar een gezonde en duurzame leefomgeving waarbij mens en natuur in harmonie zijn. Door de consumptiemaatschappij raken natuurlijke hulpbronnen uitgeput en dreigt de aarde langzaam maar zeker ‘op’ te raken. Het duurzaamheidslabel faciliteert een bewuste en verantwoorde productkeuze door inzicht te geven in de mate van duurzaamheid en in duurzame ontwikkelingen. Gras, als natuurlijke hulpbron die de wereld letterlijk én figuurlijk groen kleurt, speelt hierin een belangrijke rol.

 

Duurzame ontwikkelingen grasmengsels

De duurzame ontwikkelingen van Barenbrug hebben geresulteerd in groene grasmengsels die vallen onder het kwaliteitslabel Green Earth. Deze mengsels bieden niet alleen ecologische, maar óók economische voordelen en voldoen aan de eisen van het NL Greenlabel. Dankzij deze Green Earth grasmengsels mag Barenbrug zich (groene) partner van NL Greenlabel noemen.

Klik hier voor meer informatie over Green Earth

NL Greenlabel duurzaamheidspaspoort

NL Greenlabel stelt paspoorten op waarin de mate van duurzaamheid meetbaar is gemaakt. Barenbrug scoort hierop maar liefst een B (op een schaal van A tot en met G) en valt vooral op door haar maatwerk op basis van klantvraag. Voor elke grasmat heeft Barenbrug namelijk een passende, groene oplossing met als doel een natuurlijke grasmat die optimaal functioneert zonder kunstmatige ingrepen. Green Earth grasmengsels zorgen er namelijk voor dat er minder water, meststoffen en pesticiden nodig zijn en dat er daarnaast minder gemaaid hoeft te worden. Naast duurzaam onderhoud kenmerkt Barenbrug zich ook door een productie die zoveel mogelijk biologisch is. Van de zaadkieming tot het mengsel dat Barenbrug per vrachtwagen verlaat, in elk proces ligt de focus op duurzaamheid. Hierin deinst Barenbrug niet terug voor ambitieuze maar concrete doelstellingen, zoals 95% duurzame energie in 2022. Nu zaaien voor een groene voetafdruk is nodig voor toekomstig, groen geluk.

Klik hier voor meer informatie over Barenbrug en het NL Greenlabel duurzaamheidsrapport

Duurzame inzet Barenbrug

Barenbrug is al jaren bezig met het ontwikkelen van technologieën voor een duurzame inzet van gras. Een kijkje in de keuken bij het Research Centre van Barenbrug in Wolfheze geeft inzicht in de ontwikkelingen binnen de duurzame Green Earth grasmengsels. Het RTL 7 programma ‘Doe maar Duurzaam’ licht dit uit.

Advies, vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag verder!

Uw reactie
Uw naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
terug