Toppers wit struisgras in één golfmengsel

Barenbrug heeft een aantal absolute toprassen wit struisgras. De toprassen zijn onder andere 007, Tyee, L93, Tee One, Declaration, Skyfall, (Tiger) Shark en Ignite (V8 in de USA).

 

Wit struisgras is groot en bekend geworden in de Verenigde Staten. De nieuwe toprassen van Barenbrug hebben zich daar bewezen. Wit struisgras is uitstekend geschikt voor greens op golfbanen, omdat het zeer kort gemaaid kan worden (tot 2 mm). Het grote voordeel van kort maaien is dat de balsnelheid en dus de spelkwaliteit op greens zeer hoog is.

Meer over struisgras, klik hier.

Trial results NTEPProeven bewijzen de kracht

Wit struisgras (Agrostis stolonifera) wordt nergens zo veel getest als in de Verenigde Staten. Het National Turfgrass Evaluation Program (NTEP; www.ntep.org) voert proeven uit op minimaal acht locaties. Algemene kwaliteit, uniformiteit, bladfijnheid, genetische kleur, mate van verkleuring, zodedichtheid, opgroenen na de winter, droogtetolerantie, ziekteresistentie, concurrentievermogen met straatgras en winterhardheid zijn de punten waarop wit struisgras wordt getest. Het onderzoek is betrouwbaar doordat het op zoveel locaties wordt getest waar verschillende weers- en klimaats-omstandigheden gelden. 

Ziekteresistentie

NTEP laat bij de nieuwe rassen binnen wit struisgras goede resultaten zien op het gebied van ziekteresistentie. Deze rassen zijn stuk voor stuk minder vatbaar voor Dollar Spot. Dollar Spot vormt kleine bruine plekken die het gras ernstig kunnen beschadigen. Ook kort maaien is bij deze rassen geen probleem.

Lees meer over ziektegevoeligheid struisgrassen.

Meer over Bar Trio bent, klik hier!NIEUW! Bar Trio Bent

Bar Trio Bent bestaat voor 100% uit wit struisgras. Hierin worden minimaal drie toprassen gebruikt. De rassen versterken elkaar en hierdoor kan het zeer kort gemaaid worden, komt het snel op en is het minder vatbaar voor ziektes. Bar Trio Bent biedt dus het beste in één golfmengsel.

Lees meer over Bar Trio Bent.