32ste Barenbrug Golfdag in Ryder Cup sferen

Een inspirerende en gepassioneerde ochtend, een fantastisch geprepareerde baan in de middag en een ouderwets gezellige avond. En dat alles onder een stralend zonnetje. Na 2 jaar afwezigheid door de Corona pandemie waren de deelnemers het er unaniem over eens: het was goed dat hét golfevenement voor golfbaan aanleggend en onderhoudend Nederland weer op de kalender stond. Op 13 juni trof greenkeepend Nederland elkaar op Golfclub Anderstein. “Het was ouderwets goed”, aldus een van de deelnemers.

Presentatie Ryder Cup

De passie voor golfbaanaanleg en -onderhoud werd in de ochtend gedeeld door Lara Arias en Alejandro Reyes. Lara, verantwoordelijk voor de preparatie van de Marco Simone Golfbaan in Rome voor de Ryder Cup 2023, en Alejandro, verantwoordelijk voor die van 2018 in Parijs, waren bereid hun ervaringen in baanpreparatie te delen. In een inspirerend en uniek kijkje achter de schermen werden de uitdagingen richting de Ryder Cup 2023 op Marco Simone Golf in Rome met sprekende beelden toegelicht. Voor het grote publiek lijkt de organisatie van het grootste golfevenement ter wereld wellicht rozengeur en maneschijn. Het werd echter duidelijk hoe hard er achter de schermen op een weg vol hobbels wordt gewerkt om de baan in 2023 in perfecte conditie te krijgen.

 

Na deze inspirerende presentatie en het maken van een groepsfoto, maakten de deelnemers zich op om te strijden voor de Barenbrug Trophy en de Redexim Cup. De Ridder BV, verantwoordelijk voor het onderhoud van deze prachtig gesitueerde baan, had met man en macht gewerkt om de baan in perfecte conditie te presenteren aan de collega’s uit de markt. Dat dit perfect gelukt was, werd door de deelnemers na afloop bevestigd gezien de vele complimenten die te horen waren.

Winnaars Redexim Cup en Barenbrug Cup

Op de baan werden de deelnemers verzorgd door de bedrijven Redexim, Barenbrug, Aquaco, ICL en Olmix die deze 32ste Barenbrug Golfdag mede mogelijk hadden gemaakt.

 

De volgende personen wonnen de prijzen:

Redexim Cup:

1ste Prijs:                            Lucas Servaas

2de Prijs:                            Marco Blom

3de Prijs:                            Jan van Erp

Longest Dames:               Annemarie Duivenvoorde

Longest Heren:                 Andre vd Woude

Neary Dames/Heren:       Alexander de Vries

 

Barenbrug Cup:

1ste Prijs:                            Martin van der Schans

2de Prijs:                             Greg Mijatovich

3de Prijs:                             Albert Timmerman

Longest Heren:                  Martin van der Schans

Neary Dames/Heren:        Frank Pont

 

Tijdens de prijsuitreiking werd Flip Wirth van de Duurzaam Beheer Groep in het zonnetje gezet en beloond met de ‘Cees de Bree-prijs’ voor zijn jarenlange verdiensten en tomeloze inzet voor greenkeepend Nederland.

terug