Bumpgrass veert mee

Barenbrug heeft graszodenkweker Queens-gras uit Borger geassisteerd in de ontwikkeling van het verende Bumpgrass. FlexiBilo in Assendelft brengt deze unieke grasmatconstructie op de markt.

 

Een drietal lagen ligt aan de basis van het unieke product. De ondergrond bestaat uit een zachte steenwollaag met daar bovenop een laag teelaarde en vervolgens de graszode. De steenwol geeft de bodem een verende en dempende werking. Bumpgrass heeft een gecertificeerde valhoogte van 300 centimeter.

De perspectieven voor Bumpgrass zijn prima. Zo won het bij de recreatievakbeurs in Hardenberg in december 2004 de derde prijs voor meest innovatieve producten. Verder is de prijs van een vierkante meter Bumpgrass stukken goedkoper dan die van een traditionele valondergrond.

 

Bumpgras bevat een graszode met rietzwenkgras. Vanwege de diepe beworteling heeft rietzwenk een lagere waterbehoefte en kan het goed tegen betreding. Een groot voordeel is dat Bumpgrass naadloos aansluit op gewone grasvelden, zodat er geen gevaarlijke betonnen randen gebruikt hoeven te worden. Naast de mooie, natuurlijke aspecten is Bumpgrass goedkoop, ook in aanleg, en gaat het jarenlang mee.