Gras Olympisch stadion Beijing van Barenbrug

Barenbrug China levert het zaad voor de grasmat van het Olympisch stadion in Beijing. De grasmat wordt op dit moment in China gekweekt en komt de dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen als graszode in het stadion.

 

Al in 2004 hebben de Chinese officials contact gezocht met Barenbrug China. Na testen met verschillende graszaadmengsels is het Barenbrugmengsel verkozen als de beste mat. De specificaties van het mengsel blijven geheim, al vormen de veldbeemdgrassen van Barenbrug een groot bestanddeel in dit mengsel. De exclusieve overeenkomst is gemaakt tussen Barenbrug China en de Chinees National Sports Group. Ook de andere vier Olympische stadions (Shenyang, Tianjin, Shanhai en Qinghuangdao) hebben gras van Barenbrug.

 

Atletiek en voetbal

In augustus 2007 is de grasmat van het hoofdstadion in Beijing gezaaid, ergens in de stad. Tijdens de Olympische Spelen worden op de mat atletiekwedstrijden en de voetbalfinale van de heren en dames gespeeld. Het stadion - ook wel ‘the Bird's Nest' genoemd - is speciaal gebouwd voor de Olympische Spelen en biedt ruimte aan 90.000 toeschouwers.

De openingsceremonie vindt plaats op 8 augustus om 8 minuten over 8 in de avond, Chinese tijd. Tijdens de ceremonie ligt er nog geen gras in het stadion. De dag na de openingsceremonie worden de zoden gelegd. Een week later starten de atletiekwedstrijden. De voetbalfinales zijn op 23 en 24 augustus.

 

Wereldwijd opererend

De Royal Barenbrug Group is een wereldwijd opererend zaadbedrijf met het hoofdkantoor in Nederland. Tot op de dag van vandaag is de Royal Barenbrug Group een onafhankelijk familiebedrijf. Met een ervaring van ruim 100 jaar heeft Barenbrug een internationale reputatie opgebouwd, gebaseerd op innovatie, kwaliteit, marketing en partnership.
De kernactiviteiten van Barenbrug zijn plantenveredeling, graszaadproductie en wereldwijde verkoop en marketing van grassen. De Barenbrug producten worden gebruikt in uiteenlopende markten en toepassingen, zoals golf, voetbal, openbaar groen of tuinen en voor groenvoederteelten in de veehouderij.

 

Research & development

Research & development in de belangrijkste klimaatgebieden ter wereld vormen het fundament onder de unieke kwaliteitsgrassen van Barenbrug. Met een jaaromzet van 150 miljoen euro behoort Barenbrug tot de wereldtop. De Royal Barenbrug Group heeft 20 vestigingen in 12 landen op vijf continenten. Bij de vestiging van Barenbrug in China werken 22 personen. De vestiging is gestart in 1999.